Philips 276E7

Furkan Sakoğlu 9.08.2017 - 17:30
Philips'in şık monitörünü inceliyoruz
Bizleri sanal dünyaya bağlayan ve bu dünyadaki gözümüz olan monitörler, sadece standart kullanıcıların değil, oyuncuların da göz bebekleri. Net, keskin, parlak ve canlı görüntüler alarak, hem yaptığımız işten daha fazla zevk alabiliyor, eğer oyun oynuyorsak, daha fazla eğlenebiliyor ve etkilenebiliyoruz. Teknoloji dünyasının ağır abilerinden olan Philips, elektonik ürün kategorisinde TV'leri ile olduğu kadar, monitörleri ile de bir hayli iddialı.

Bugün test masamıza konuk olan Philips 276E7 monitör, Philips'in daha çok evde kullanmak için tasarladığı serilerden biri. 27 inç boyutunda olan monitörümüz, zaten şıklığı ile ilk andan dikkatimizi çekmeyi başarıyor. Beyaz renkli tasarımı ve metalik ayağı ile gözlerimize ziyafet çektirmeyi başaran monitör, devasa yapısına rağmen beyaz rengi ve minimalist çizgisi ile kompakt bir görünüm sunmayı başarıyor. Öne ve arkaya doğru 5 ila 20 derece arasında eğim sergileyerek, bakış açınıza uygun bir şekilde izleme deneyimi sunuyor.


Cihazın çerçevesi ise ne yazık ki ayağı gibi metalik malzemeden değil, klasik plastikten yapılmış. Plastik her ne kadar sağlam ve sert bir yapıda olsa da, zaman içerisinde solması ve metalik ayak ile uyumsuzluk sergilemesi monitörün görüntüsüne olumsuz bir etki veriyor. Plastik çerçeve kullanan monitörlerin kalitesizlik hissiyatı da cabası.

HDMI DVI ve VGA gibi günümüzün standartı haline gelmiş tüm bağlantı girişlerine ev sahipliği yapan Philips 276E7, HDMI tarafında MHL desteği de sunuyor. Bu destek sayesinde MHL desteğine sahip olan akıllı cihazlarınızdan direkt olarak görüntü aktarımı sağlayabiliyor. MHL desteğine sahip olması, Philips 276E7'in güzel özelliklerinden biri.

Cihazın arka tarafında menü içerisinde kolayca dolaşmamıza izin veren ve EasySelect isimli bir tuş bulunuyor. Çubuk şeklinde tasarlanan bu tuş ile kolayca menüler arasında gezebiliyor, monitör ayarlarınızı dilediğiniz gibi yapabiliyor, cihazı kendinize göre özelleştirme imkanına sahip oluyorsunuz. Eski tip monitörlerdeki klasik tuşların kullanılmamış olması monitörün artılarından biri.

27 inç'lik Philips 276E7'nin çözünürlüğü FullHD olarak belirlenmiş. Günümüzde yavaş yavaş 2K ve 4K çözünürlüğe geçiş yapıyor olsak da, bu çözünürlüklerin inanılmaz GPU ihtiyacı, GPU teknolojisi ciddi bir atılım yapana kadar mümkün olmayacak gibi gözüküyor. Zaten ev tipi bir monitör olan Philips 276E7'nin FullHD çözünürlüğü şuan için yeterli bir netlik sağlıyor. Arka aydınlatma tarafında W-LED teknolojisine ev sahipliği yapan Philips 276E7, hem parlaklık, hem de konstrast oranları ile başarılı bir deneyim sunuyor. Ayrıca 180 dereceye yakın bir görüş açısı desteği olan Philips 276E7, bunu Philips'e özel olan UltraColor teknolojisi ile başarıyor.  Ayrıca monitörün göz konforu için titreşim engelleyen FlickerFree teknolojisini içerdiğinin de altını çizmek gerekiyor. Monitörün tepki süresinin de 5 MS olduğunun altını çizelim.

Uzun lafın kısası Philips 276E7, evine şık ve büyük bir monitör arayanların tercih edebileceği bir cihaz olmuş. Görüntü kalitesi bakımından bizden geçer not alan cihaz, 27 inç tarafında IPS panel kullanmayan monitörler ile kıyaslandığında bizden geçer not almayı başarıyor. İşin oyun tarafında ise, eğer profesyonel veya sıkı bir oyuncuysanız, daha düşük tepki süresi olan monitörlere göz atmanızda fayda var. Piyasada hem IPS panel kullanıp hem de 2 ms gibi düşük tepki sürelerine sahip olan monitörler bulunabiliyor. 
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 23:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
Philips 276E7
İlginizi Çekebilir