PlayStation 5 kontrolcüsü hamilelik için kullanılıyor

Murat Oktay 29.04.2023 - 14:09
MIT Technology Review'de yayınlanan raporda, tohumlama robotu geliştiren mühendisler, sürece yardımcı olması için PlayStation 5 kontolcüsü kullandı.

İspanyol girişimci Overture Life tarafından geliştirilip, PlayStation 5 kontrolcüsü kullanılarak yönetilen bir robotun, hamile kalmak isteyen kadına sperm enjekte ederek, yumurtaların başarılı bir şekilde döllemesine yardımcı oldu.

PlayStation 5 kontrolcüsü sayesinde iki kız bebek dünyaya geldi

Projede yeni çalışmaya başlayan mühendislik öğrencisi Eduard Alba, özel bir denetleyici kullanarak tüp bebek prosedürleri sırasında PlayStation 5 kontrolcüsü ile sperm enjekte edecek iğneyi yönetmeyi başarıyla gerçekleştirmiş. Bu teknik sayesinde, sperm hücreleri, insan yumurtalarına yerleştirilmiş.

PlayStation 5 kontrolcüsü sayesinde iki kız bebek dünyaya geldi

Yapılan çalışmanın sonucunda, hamile kalan kadının sağlıklı iki kız bebeği olmuş. Rapora göre araştırmacılar, bu bebeklerin döllenmeden sonra otomatik teknoloji yardımıyla dünyaya gelen ilk bilinen bireyler olduğu bildiriliyor.

Yapılan açıklamada bu girişimin, cihazının tüp bebek çalışmalarını otomatikleştirmeye ve potansiyel olarak prosedürü bugün olduğundan çok daha ucuz ve çok daha yaygın hale getirmeye yönelik bir ilk adım olduğunu belirtildi.

Yine açıklamaya göre mühendislerinin sperm hücrelerini enjektör iğnelerine hala elle yüklemek zorunda olduklarını, bunun da "işlemin henüz tam bir robotik çalışma olmadığı" anlamına geldiğini belirtildi.

Teknolojinin hayatımıza her geçen gün daha fazla girmesi ile PlayStation 5 kontrolcüsü gibi farklı amaçlar için üretilmiş ürünlere farklı kullanım alanı sunuluyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 02:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2023 01:59
Analog takılsaydı görürdük o xaman :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 5 kontrolcüsü
İlginizi Çekebilir