PlayStation oyun terimleri sözlüğü yayınlandı

Atıf Doğan Özcan 16.05.2022 - 12:48
Oyun dünyasında çok fazla kafa karıştıran içerik var. PlayStation oyun terimleri sözlüğü ise bu işe son noktayı koymak adına yayında.

Firmanın resmî web sitesinde PlayStation oyun terimleri sözlüğü yani “PlayStaion’ın popüler, oyunla ilgili terimlerin nihaî listesi” yayınlandı. PlayStation, oyun dünyasının temellerini oluşturan faydalı terimlerin bir listesini hem yeni hem de tecrübeli oyuncuların bilgilenmesi için paylaştı. Bu liste çoğu oyuncunun oyun dünyasında karşısına çıkacağı terimleri içeriyor.

PlayStation oyun terimleri sözlüğü çok sayıda bilgi içeriyor

Oyun dünyası çok büyük bir topluluktur ve ilk defa karşılaşanları veya içine girenleri bunaltabilir. Sektörün büyük olması ve çok çeşitli oyunların varlığı yeni oyuncuların karşısına çok değişik bir oyun jargonu olarak çıkıveriyor. Bu oyun jargonunu bilmek ve anlamak oldukça önemli bir faktör çünkü oyun dünyası her geçen gün gittikçe genişliyor ve gelişiyor.

PlayStation oyun terimleri sözlüğüne buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

PlayStation oyun terimleri sözlüğü yayınlandı

Bu liste tam 109 terimden oluşuyor ve oldukça kapsamlı bir içeriğe sahip. Liste çok çeşitli açıklamalar barındırıyor ve insanların konsolları daha iyi anlamalarına yardımcı olacak bilgi işlem/donanım terimleri ile dolu. Yani şöyle düşünün bir konsolda SSD ne iş yapardan tutunda deneyimsiz oyuncularla alay etmek için kullanılan tabire (n00b) kadar her şey bu “PlayStaion’ın popüler, oyunla ilgili terimlerin nihaî listesi”nde yer alıyor.

PlayStation oyun terimleri sözlüğü ile çok şey öğreneceksiniz

Liste alfabetik sırayla kolay bir ara yüzü ile karşımızda. Hatta her harfin popüler terimi özel olarak noktalı bir şekilde gösterilmiş. Liste, çok yönlü bir içerik barındırıyor. Bir yandan “noob” ve “camping” gibi terimleri tanımlayarak tecrübeli oyunculara tebessüm ettiriyor, diğer yandan, yeni gelenlere oyun jargonunu öğretmekte yardımcı oluyor.

PlayStation’ın bu değişik ancak bir o kadarda beğenilen bilgi paylaşımı, insanların keyif alarak incelemelerine olanak sağlayacak. Ancak oyuncular bu listenin ilerleyen günceler mutlaka güncellenmesi gerektiğini savunacaklardır.

Ayrıca bakınız: PlayStation 5 satışları ne alemde?

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 05:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2022 09:58
Türkçesi var mı bu içeriğin ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation oyun terimleri sözlüğü yayınlandı
İlginizi Çekebilir