Pokemon GO, Japonya'daki intihar oranlarını düşürdü

Hürcan Köse 3.10.2016 - 16:37
Resmen kamu hizmeti
Ben de kendi kendime diyordum ki bir şey eksik. Gerçekten de eksikmiş. Biz uzun zamandır Pokemon GO haberi yapmıyoruz. Eh tabii, çabuk popülerleşen her ürün gibi Pokemon GO'nun ünü de çok uzun sürmedi. Kısa sürede tüketildi ve ortadan kayboldu. Ancak özellikle de Japonya'da hala oynanmakta Pokemon GO. Bugün gelen bir habere göre de Japonya'da güzel insani gelişimlere sahne oluyormuş GO.

Pokemon GO, Japonya'daki intihar oranlarını düşürdü
Japonya, teknolojik ve kültürel alandan ziyade aynı zamanda intihar oranları ile de ünlü bir bölgedir. Geçen sene bile neredeyse 150 kişi kendini bir yerden atarak intihar etti. Bu gerçekten büyük ve üzücü bir oran. Öyle görünüyor ki, Pokemon GO sayesinde ortaya çıkan Pokestop bölgeleri insanların kendilerini atmak için kullandığı tepelerdeki intihar oranlarını engelliyormuş. "Yav tam intihar edeceğim, yanımda Pikaçu yakalıyorsun?" gibi bir muhabbet ile insan bir anda intihardan vazgeçebilir, bana gerçekten normal geldi bu. Trajikomik, ama normal.

Raporlara göre Ağustos ve Eylül ayındaki intihar oranları normalin çok altına düşmüş. Tam da Pokemon GO'nun Japonya'da popüler olduğu zamanlar. Eski bir polis memuru olan ve şimdilerde gönüllü olarak intihar engelleme kurumunda görev alan Yukio Shige son 12 senesini o tür bölgelerde dolaşıp insanları intihardan vazgeçirmeye çalıştığını söyledi. Ona göre Pokemon GO gerçekten de bu intihar oranının azaltılmasında büyük bir etken haline gelmiş. Sonuçta insanlar intihar etmek için sessiz sakin tepeleri tercih ediyorlar ve bu tür tepelerde Pokestop olduğundan dolayı her zaman en az iki üç kişi olay yerinde oluyor. Bu da intihar edecek kişiyi kararından vazgeçirebiliyor.

Bu gerçekten güzel bir haber. Zamanında Pokemon GO için çok ters haberler yapıldı, çok eleştirildi ama bu gerçekten güzel bir gelişme.
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 11:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.10.2016 20:28
Japonlar dinsiz ve sapkın bir millet oldukları intihar ediyorlar
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2016 20:17
Ne Alakası var?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.10.2016 19:23
oley be
Kalan Karakter: 300 Gönder
Pokemon GO, Japonya'daki intihar oranlarını düşürdü
İlginizi Çekebilir