Pokemon Go oynarken hayatından oldu (mu?)

Hürcan Köse 8.07.2016 - 12:27
İnternetin ilk kuralı: gördüğün her şeye inanma
Dünyanın belki de en popüler markalarından birisi olan Pokemon'un mobil platform için ücretsiz olarak yayımlanacak olan oyunu Pokemon Go, geçtiğimiz günlerde açılışını yaptı. Hala bizim ülkemiz de dahil birçok ülkede halka açılmamış olsa da insanlar bir şekilde gereken dosyaları bulup oyunu oynamaya, pokemonları belirli yerlerden toplamaya başladı.

Bizim ülkemizde çok eskiden kalma bir haber vardır, bilirsiniz. Hatta bu olay sonucu Pokemon'un ülkemizde gösterimi yasaklanmıştı. Küçük bir vatandaşımız 'ben Pikaçu'yum  hehööööy' diyerek camdan atlamış ve kolunu bacağını kırmıştı. Kendisi hala hayatta, belki bir yerlerden atlamakla meşguldür ama konumuz bu değil. Konumuz medyanın, daha doğrusu sosyal medyanın Pokemon Go'yu şimdiden bu tür bir zor duruma sokması ile alakalı.

Pokemon Go oynarken hayatından oldu (mu?)
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir haber dolanmaya başladı. 'Pokemon Go oynayan adam köprüden düşüp hayatını kaybetti' diye. Hem Türk sitelerinde, hem de yabancı sitelerde bu haberi okudum ve ufak bir araştırma sonucu haberin aslında sıradan bir yol kazasına ait olduğunu anladım. Haberde köprüden düşen adam aslında bu düşüşünü alkollü bir sürücü tarafından motorsikleti yoldan çıkarılınca yaşıyor. Öyle, Pokemon Go tarafından değil.

Bu ne demek oluyor? Pokemon Go bu tür haberler yüzünden belli bir güruh tarafından taşlanacak demek oluyor. Ama şöyle bir şey de var. Bildiğiniz üzere mobil cihazlar günümüzde de büyük dikkat dağınıklığına sebep olup bazı feci ölümlere yol açabiliyor. Bu yüzden Zubat yakalayacağım diye karşıdan karşıya geçerken yolun her iki tarafına bakmayı da ihmal etmeyin. Bulunduğunuz şehrin ücra köşelerine gidip de pokemon yakalama sevdası uğruna telefonunuzdan veya belki de canınızdan olmayın. Tehlikeli bir yerde yaşıyoruz en nihayetinde. Yani siz siz olun, en iyi pokemon ustası olurken aynı zamanda da en sağlıklı pokemon ustası olmayı unutmayın. Böyle haberlere de kulak asmayın.

Dur, lan, şşt! Arkadaşlar evimde Zubat var. Halıya pisledi. Hoşçakalın.
Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 06:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2016 23:59
nintendonun gelmiş geçmiş en dandik oyunu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.07.2016 21:47
hürriyet okumayın arkadaşlar cahil ve haber yapmak için her türlü bilgiyi saptırabilicek yazarlarla dolu.
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2016 20:40
ne yani bunun doğru olduğunu kanıtlayabilecek güçtemisin? pokemon oynerken düşmüş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.07.2016 17:23
Digimoncuların işidir bu. Karalamak için yapıyolla...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.07.2016 17:16
boyle sacmalık varmı ya pokemon yakalıyacam diye her yere girme bence oyunun tümden yasaklanması lazım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.07.2016 01:01
Bence güvenlik kısmında iş ebeveynlere düşüyor.Çocuk var çocuk var.Herkes aynı kapasitede değil güvenmiyorsa çocuğa telefon vermicek yoksa firar kaçırma kaybolma olayları sık olur. İş oyunun yasaklanmasına kadar gider.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Pokemon Go oynarken hayatından oldu (mu?)
İlginizi Çekebilir