1/5

PowerColor Radeon HD6870 PCS+

Ruşen Göbel 9.12.2010 - 17:22
Radeon HD6870'a, PowerColor parmağı değerse ne olur?
Ekran kartlarında sık sık yaşanan döngü yine gerçekleşti: Hem Nvidia'nın hem de AMD'nin yeni ekran kartları piyasaya birer birer çıkmaya başladı. Nvidia'yı önce orta seviyeden vurmayı hedefleyen AMD, HD6870 ve HD6850 ekran kartlarını piyasaya sürdü. Nvidia ise üst uç seviye GTX 580'leri ile gövde gösterisi yapmaya başladı. Test merkezimizin bugünkü konuğu ise, olayın AMD tarafında kalan PowerColor Radeon HD6870 PCS+ oluyor. Dilerseniz, Türkiye'de ilk olarak test merkezimiz tarafıdan incelenen PowerColor Radeon HD6870 PCS+ karta hep beraber göz atalım.

PowerColor Radeon HD6870 PCS+
Üst - orta seviyeye hitap eden Radeon HD6870'i biraz modifiye eden PowerColor, kartın üzerinde referans dışı bir soğutucu kullanarak karta ilginç bir görünüm kazandırmış. Kırmızı PCB üzerinde bulunan bu soğutucu, siyah renge sahip. Þekline şemaline şöyle bir baktığımızda ise Batman filminin efsane arabası Batmobil'i hatırlıyoruz. Ön tarafa uzanan uçları, özellikle farlara benzetilmiş. Bunların hemen solunda kalan Radeon HD6870 çıkarmasının üstünde ve altında ise "tekerlek üzeri hava portları" gibi saçma bir şekilde tabir edebileceğimiz delikler bulunuyor.

PowerColor Radeon HD6870 PCS+
Ortada bulunan iri fanın solunda ise metal ızgara ve kabartmalı PowerColor yazısı var. Soğutucunun hoş göründüğünü söylemek mümkün ama maalesef plastik kalitesi oldukça düşük. Böylece elinizde koskoca PowerColor Radeon HD6870 PCS+ değil de, sanki çin malı bir oyuncak varmış hissi oluyor. Tabii bu kartın kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor, hemen yanlış anlaşılmayalım.