Prens Harry, Fortnite Battle Royale'ın yasaklanmasını istiyor

Ahmet Özçilingir 5.04.2019 - 13:30
Prens Fortinte'tan rahatsız olmuş

Sussex Dükü Prens Harry, Fortnite'ın yasaklanmasını istiyor. Bağımlılık yapan video oyunlarının ve sosyal medyanın tehlikelerini araştırmak için Batı Londra'da bulunan YMCA akıl sağlığı kurulu ile bir araya geldi. Etkinlik sırasında bir de konuşma yapan Prens Harry, sosyal medyanın uyuşturucu ve alkolden çok daha fazla bağımlılık yaptığını iddia etti ve popüler Battle Royale oyununa artık izin verilmemesi gerektiğini savundu. Prens Harry son yılların en meşhur Battle Royale oyunlarından biri olan Fortnite Battle Royale'e adeta ateş püskürdü. 

Prens Harry, Fortnite'ın yasaklanmasını istiyor

Oyuna izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Prens Harry, Fortnite ile ilgili şu çarpıcı açıklamaları yaptı; "Bu oyun bağımlılık yapması için yaratıldı. Sizi bir bilgisayarın önünde mümkün olduğunca uzun süre tutma bağımlılığı. Bu sorumsuzluk. Ebeveynler, Fortnite gibi video oyunları oynayarak çok fazla zaman geçirmelerine izin vermek yerine, çocuklarının dış dünyayla daha fazla etkileşime girmelerini sağlamalı."

Kısa sürede milyonlarca oyuncuya ulaşan Fortnite popülerliği arttıkça tepki çeken bir oyun haline dönüşmeye başladı. Bağımlılığın önüne geçmek için bir oyunu yasaklamak ne kadar akla yatkın? Yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın.


Yorumlar 36
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 15:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2019 00:21
Dopamin ( takıntı ) odaklı yaşam eşittir= bitmek bilmeyen ızdırap özetle gençler. Özetle dopamin salınımının artması takıntı sahibi olmanıza yol açar, oyunlarınızı ona göre seçin, sosyal medyadan kurtulun falan, akıllı tellere bağımlı iseniz ki öylesiniz, yenin.

Single player oynayın olm.. -_-
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2019 14:30
kesinlikle katlıyorum.warcraft 3 evreni hastası olarak millet warcraft ne bilmezken warcaft 3 oynamıştım.custom map filan..sonra wow geldi ...privite serverlardan kaçak oynadım tabi millet halen o zaman bilmezdi bu işleri..bikaç yıl içinde çok oyunculu oyunların kanser gibi bişey olduğunu anladım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2019 00:10
Hmm..düşününce, bir kadına psikolojiyi kaptırmaktansa, çünkü feromonları ile kimyasal olarak bağlıyorlar zaten, artı sarılma vs gibi şeylerden oksitosun salgılıyorsunuz, artı dopamin salgılatırlar..Yani karakteri çoook düzgün bir kadın arkadaşınız yoksa,bunlar sizi bitirir. Oyunlara yumulun daha iyi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2019 00:08
Köpek alın. Doğada vakit geçirin. Takıntıya dönüşmesine izin vermeden düzenli spor yapmaya çalışın. Ağırlık, yürüyüş vs vs. Old skool olaylara dönmeye çalışın. Kitap, çizgi roman vs.

Erkekler için diyorum. Kadınlara kaptırmayın kendinizi çünkü dopamin+oksitosin+feromon. Olayınız biter... :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2019 00:04
Direnç gösterin, arının. Yıllar içinde ilginç şeyler olabilir. Algısal yükselme diyelim.

Ha tabi ondan sonra kafayı yememek için ( çünkü tüm gerçekliği ile algılayacaksınız fiziki modern toplumu, sistemi ) kısıtlı yeniden bağlanmalara ihtiyaç duyacaksınız.

Ama eskisi gibi olmayacak hiç bir şey.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2019 00:00
Fortnite pubg vs bunlar mevsimlik kara koyunlar sadece. Digital dünyanın kendisi takıntı. Oyunuydu, sosyal medyasıydı, herşeyi ile salt obsesyon üretmeye göre dizayn ediliyor bu dünya.

T.V, siyasi parti fanatikliği, futbol, ilişki yaşama takıntısı, cinsel takıntı vs vs..Hayat takıntılarla dolu..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Prens Harry, Fortnite Battle Royale'ın yasaklanmasını istiyor
İlginizi Çekebilir