"PS3'ün grafik yetenekleri kısıtlı!"

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
"PS3'ün grafik yetenekleri kısıtlı!"
Haber için Onur Bal'a teşekkür ederiz.

PS3'ün en sevilen oyunlarından Heavenly Sword'un yaratıcı ekibi olan Ninja Theory'nin kurucularından Tameem Antoniades'in yaptığı açıklamaya göre, Avatar'daki gibi grafikleri bir sonraki nesil oyun konsollarından önce göremeyeceğiz.

Sony halihazırda yeni Streoscopic 3D teknolojisini bu senenin sonlarına yetiştirmeye çalışırken, ortaya atılan bu iddia gözleri yine PS3'e çevirdi.

Tameem Antoniades'e göre PS3'ün işlemcisinin yetersiz kalması, 3D grafiklerde yeterli kaliteye ulaşılmasını engelliyor.

İşte Antoniades'in açıklaması:

"Problemin kaynağı, Avatar filmindeki gibi grafiklere ulaşabilmek için 3D grafiklerin her bir göz için en az 60 kare/sn ve 720p çözünürlükte olması gerekiyor ve toplamda 120 kare/sn ve 1080p çözünürlük elde edilmesi gerekiyor. Şu anki sistemler bu işlemi çok ilkel bir şekilde yaptığından yeteri kadar kaliteli grafikler elde edilemiyor. Konsolların sahip olduğu Teknolojinin bizi kısıtlaması ve bunun sonucu olarak oyuncuların Avatar'daki gibi grafiklerle oyun oynaması şu an için mümkün gözükmüyor. Ancak gelecek nesil konsolların her yeni nesilde olduğu gibi bir önceki nesle göre 5 ila 10 kat daha güçlü olarak üretilmesi Avatar'daki gibi grafiklerle oyun oynamayı mümkün kılacaktır. İşte bu da oyun dünyasında bir devrim olacaktır."
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 11:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
İlginizi Çekebilir