PSN'in hack'lenmesinin ardından geçen bir yıl

Mahmut Saral 30.04.2012 - 17:28
Artık daha güvende miyiz?
Bundan bir yıl önce, oyun dünyasının belkide gördüğü en büyük hack olayı gerçekleşmiş ve Japon elektronik devi Sony'nin PSN sistemi hack'lenmişti. Ardından bir süre oyunseverleri endişe sarmış, sonrasında da Sony'den korkutucu açıklama gelmişti. 70 milyondan fazla PSN kullanıcısının özel bilgileri, ki bunlara kredi kartı numaraları da dahil, çalınmış olabilirdi. Bu konuda üzgün olduğunu belirten ve defalarca özür dileyen Sony, kullanıcılarının gönlünü almak için bazı kampanyalar da yapmadı değil. Ancak yaşanan bu olay, sadece Sony oyuncularını değil, tüm oyun sektörünü, hatta tüm bilişim sektörünü ilgilendiriyordu.

Bu denli büyük bir firmanın sistemi bile hack'lenebiliyorsa, insanlar nasıl online alışveriş yapabilecekti? Artık bu saatten sonra güvenli miydi? Ya daha büyüğü de yaşansaydı. Bu durum belki Sony'nin başına geldi, ama rakipler Nintendo ve Microsoft'un da başına gelebilirdi. Günümüzde bu hack dalgasının etkileri sürüyor.

Online alışveriş ve profil kayıtları konusuna hala şüpheyle yaklaşanlar olsa da, bu üzücü olayın bir yıl sonrasında analistler, artık piyasanın daha güvenilir olduğunu düşünüyor. Zira yaşanan üzücü gelişmeler, başta Sony olmak üzere birçok firmayı harekete geçirdi ve benzer durumların yaşanmaması için yeni önlemler alınmaya başlandı.

Umarız bir daha böyle kötü olaylarla karşılaşmayız.

PSN'in hack'lenmesinin ardından geçen bir yıl
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2024 20:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
PSN'in hack'lenmesinin ardından geçen bir yıl
İlginizi Çekebilir