PSP 2 duyuruldu!

Murat Halilbeyoğlu 27.01.2011 - 10:17
Tokyo'daki basın konferansını tüm hızıyla takip ediyoruz.
Sonunda umutla beklenen gerçekleşti ve Sony yeni nesil taşınabilirini (Next Generation Portable) Tokyo'daki basın konferansında tanıttı.

Cihazın kod adı "NGP"

Cihazın konseptini tanıtan bir tanıtım videosunda "Play Life" (Hayatı Oynayın) ve "The Power is Now in Your Hands" (Güç Artık Ellerinizde) cümleleri dikkat çekti.

Tanıtılan cihazda daha önceden belirtildiği gibi 5 inçlik OLED ekran ve iki adet analog kolu bulunuyor.

SixAxis hareket kontrolüne sahip cihazın önünde ve arkasında birer kamera bulunuyor.

PSP 2 duyuruldu!
Cihazda 3G, kablosuz bağlantı ve GPS olacak. Hem önünde hem de arkasında touchpad olan cihazda bir de elektronik pusula bulunacak.

PSP 2 ile ilgili en merak edilen şey Sony'nin idda ettiği PS3 gücünde olacağıydı. Konferansta tanıtılan oyunların içerisinde Uncharted, LBP, WipEout, Resistance, Broken, Reality Fighters var.

PSP 2 duyuruldu!
Sony ayrıca cihazın yeni kullanıcı ara yüzünü de tanıttı. LiveArea adlı ara yüzün tam anlamıyla kullanıcı dostu, dokunmatik özellikli ve arkadaşlarınızla sürekli bağlantıda kalabilmenizi sağlayacak özellikte olduğu söyleniyor. Ek olarak Near adlı bir uygulama ile etrafınızda oynanan diğer oyunların neler olduklarını görebiliyorsunuz (3DS benzeri bir özellik). Örneğin eğer bir trendeyseniz diğer oyuncular sizin ne oynadığınıza bakabilecek.

İlerleyen zamanlarda yeni görüntüler haber ve videolar yayımlayacağız. Nitekim basın toplantısı devam ediyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 11:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
PSP 2 duyuruldu!
İlginizi Çekebilir