PUBG geliştiricisi, ilerleyen dönemlerde espora yönelecek

Furkan Güler 18.04.2018 - 10:49
Geliştiriciler, oyuna yeni mod eklemek yerine espor sektörüne yatırım yapabilir.

Fortnite ile girdiği Battle Royale yarışında galip durumundayken bir anda yenilen tarafa düşen PUBG, güncellemeleri sayesinde kaybettiği oyuncularını oyuna geri davet ediyor. PC platformunda 30 milyonu geçen satış rakamının yanında aktif oyuncu sayısı ile diğer geliştiricileri kıskandıran yapım, belirtilenlere göre ilerleyen dönemlerde espor sektörüne daha fazla yönelecek. PC ve konsolların yanında mobil platforma da çıkan oyunun tepe geliştiricilerinden Brendan Greene, oyun tamamen hatalarından ayıklandığında espor için radikal kararlar atılacağı açıklamasını yaptı.

PUBG'nin espor yatırımları devam ediyor

Ayrıca esporda çoğu oyunun bir oyun modundan doğduğunu belirten Greene, PUBG'nin ait olduğu Battle Royale türünü de böyle görüyor. Espor sektörünün oldukça büyük bir kitleye hitap ettiği aşikar, ancak oyun kaybettiği oyuncuları espor sayesinde geri döndürecek mi bilmiyoruz. Bu yüzden PUBG Corp. geliştiricileri, ilerleyen dönemler için atacakları adımları dikkatle atmalılar. Diğer bir yandan geliştiriciler oyunu yeni oyun modları sayesinde aktif tutsa da, oyunda var olan hile kullanımı oyunu normal bir şekilde oynayan oyuncuları oyundan soğutuyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 11:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2018 19:00
espor a girebilecek bir oyun değil bu bunu espora sokacak olan kişiler büyük ihtimal ceplerini 7 sülalesine kadar doldurmuştur. Ancak o şekilde espor oyunu olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Daadsy
Daadsy 19.04.2018 15:47
Önce oyun yapmayı öğrensinler. bozuk oyunla milyar dolar kaldırdılar.. sonra espora yönelirler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2018 15:33
Battle royale türü umarım uzun süre piyasada kalır da ufak arkadaşlar zehir etmez diğer oyunları.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG geliştiricisi, ilerleyen dönemlerde espora yönelecek
İlginizi Çekebilir