PUBG: New State inceleme

Eren Eroğlu 16.12.2021 - 15:07
11 Kasım 2021'de tamamen ücretsiz bir şekilde mobil cihazlar için piyasaya sürülen PUBG: New State'ye göz atıyor, detaylıca inceliyoruz.
Platformlar Android, iOS
PUBG: New State inceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Krafton - Krafton
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Mobil Oyun
Merlin Puanı 65
9 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%84
Artılar + Klasik PUBG deneyimi
+ Gelecek teması
Eksiler - Haritalar daha iyi olabilirdi
- Çeşitli animasyon hataları mevcut
- Çatışma deneyimi geliştirilmemiş

Krafton ve PUBG Corporation tarafından geliştirilen ve 11 Kasım 2021'de Android, iOS ve İpadOS için piyasaya sürülen PUBG: New State, günümüzdeki PUBG'nin gelecek temalı bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. 2051 tarihini konu alan ve içerisinde bazı yenilikler barındıran gelecek temalı PUBG'ye göz atıyor ve detaylıca inceliyoruz.

PUBG: New State inceleme

PUBG: New State inceleme

Battle-Royale devri

İlk olarak 2017'nin Mart ayında Microsoft Windows aracılığıyla Steam'de piyasaya sürülen PUBG, ilerleyen günlerde elde ettiği popülerlik ile oyun dünyasını kasıp kavurmuş ve Battle-Royale türünün devrinin başlangıcında büyük bir öncü hâline gelmişti. Peki, zamanında neredeyse birçok oyuncuyu esir alan bu Battle-Royale türü tam olarak ne?

Genel itibariyle hayatta kalma ögeleri üstüne kurulan bu tür yapımlar, oyuncular arasındaki yaşam mücadelesini körükler. Oyuna oldukça az sayıda ekipmanla başlayan oyuncular, oyun süresince ekipman arar ve sahip oldukları bu ekipmanları geliştirmeye çalışır. Bu süre içerisinde belirli süreler aralığında daralan alan, son oyuncu hayatta kalana ve kazanana dek daralmaya devam eder. Tüm rakip oyuncular ortadan kalkınca geriye kalan oyuncu veya takım zaferi elde eder.

Bu şekilde anlatınca kulağa oldukça basit gelen bu tür, bir zamanların en popüler türü olmayı başarmıştı. Fortnite ve PUBG'nin krallığı içerisinde yer aldığını söyleyebileceğimiz Battle-Royale türü, günümüzde de epey popüler. Öyleki, 2017 yılı içerisinde kuzenimin gelip ''PUBG diye bir oyun var, henüz daha erken erişimde ve aşırı hatalı. Ama düzelince mutlaka oynayalım'' dediğini çok iyi hatırlar gibiyim.

PUBG: New State inceleme

Oyunun Steam'deki uzun sürecinin ardından tür büyük bir başarı yakalayınca, 9 Şubat 2018'de ise PUBG Mobile ile karşılaşmıştık. Android ve iOS için geliştirilmiş olan PUBG Mobile, Battle-Royale dediğimiz devasa savaş alanını mobil cihazlara taşıyor ve çok daha erişebilir kılıyordu. PC sürümünün aksine tamamen ücretsiz bir şekilde piyasaya sürülen mobil versiyon, serinin ve türün popülaritesini sürdürürken, iyice arttırmayı başarmıştı.

Aradan geçen yaklaşık beş yıllık bir Battle-Royale zirvesinin ardından türün hâlâ gerçekten popülerliğini sürdürdüğünü görüyoruz. Bir zamanlar, ben de bu türün içerisine girmiş ve içerisinde onlarca saat geçirmiştim. Battle-Royale olarak adlandırdığımız tür artık pek ilgimi çekmiyor ve oyun anlayışıma uymuyor olsa da, nadiren girip 'Bir el atıp çıkayım' mantığı da kulağa oldukça eğlenceli geliyor.

PUBG: New State'in PUBG Mobile'a göre farkı da tam olarak burada ortaya çıkıyor. Oyun, her ne kadar alıştığımız klasik PUBG deneyimini sunmayı hedefliyor ve bunu başarıyor olsa da, bunu farklı bir tema ile yapıyor. Bu da, gelecek temasının ta kendisi oluyor. 2051 yılında geçiyor olduğu lanse edilen PUBG: New State, içerisinde geleceğe yönelik birkaç yenilik ve seçenek barındırıyor. Sunduğu deneyim aynı olsa da, benim gibi çeşitlilik arayanlar için güzel bir deneyim olabiliyor.

PUBG: New State inceleme

PUBG: New State

New State, oldukça 'tuhaf' olarak nitelendirebileceğimiz yenilikler ile birlikte karşımıza çıkıyor. Örneğin; oyuna eklenmiş olan 'Yeşil İşaret Fişeği' eşyası sayesinde istediğimiz birini kaldırabiliyor ve kendi takım arkadaşımız hâline gelmesini sağlayabiliyoruz. Evet, bu kaldırabildiklerimize rakip oyuncular da dâhil.

Ayrıca oyuna eklenmiş olan bir diğer yenilik ise, 'Dron Kredisi' olarak isimilendirilen para birimi. Bu para birimini etraftaki herhangi bir yerden bulabiliyor ve toplayabiliyoruz. Bu topladığımız paralar ile hemen ekranın sağ köşesinde bulunan 'Dron Mağazası'ndan' istediğimiz ürünleri satın alıyor ve sipariş ediyoruz. Adeta bir 'Drop' gibi dron ile birlikte gelen siparişimiz, bize teslim ediliyor ve savaş esnasında büyük avantaj sağlıyor. Satın alabildiğimiz ürünlere; yeşil işaret fişeği, mermi ve sağlık eşyaları da dâhil.

İçerisindeki gelecek temasını sonuna kadar kullanmak isteyen PUBG: New State, bunu gerçekten başarıyla yapıyor diyebilirim. Oyuna eklenmiş olan yeni silahlar, özellikler ve çeşitli yenilikler gerçekten eğlenceli. Burada eleştirebileceğim tek kısım, oyunun gelecek tasarımı adı altında ilerlediği harita tasarımı. Oyun içerisindeki haritalarda belirli başlı gelecek temalı nesneler haricinde aynı günümüzdeki gibi gözüküyor.

PUBG: New State inceleme

Oyunun oynanış tarafında pek fazla bir değişiklik gördüğümü söyleyemeyeceğim. Klasik PUBG Mobile deneyiminin biraz daha yeniliklerle buluşmuş bir hâli. Eğer PUBG veya gelecek teması sevdiğiniz unsurlardansa New State'ye göz atıp, denemenizi tavsiye ederim. Oyun zaten Android ve iOS tarafında tamamen ücretsiz bir şekilde sunulmuş.

Oyunun oynanış tarafında en çok göze çarpan 'yeniliksizlik' olarak nitelendirebileceğimiz şey ise çatışmalara pek bir çeşitlilik katılmamış olması. Oyun içerisine gelen 'Açılabilir kalkan' da dâhil olmak üzere yeni silahlar da bulunuyor olsa da, oynanış tarafında yenilik olmaması epey göze batıyor. Özellikle silah kullanımında iyileştirmelerin olmaması dikkatimi çekti diyebilirim.

Oyun içerisindeki grafiklerde küçük bir iyileştirme var diyebilecek olsam da, ekranda gerçekleşmekte olan yırtılma ve takılmalar bu unsuru yok ediyor. Oyunu oynarken FPS değerleriniz yüksek olsa bile karakteriniz hareket ederken 'saçınızın' da hareket etmesi gibi unsurlarda ciddi animasyon hataları ve yırtılma problemleri olabiliyor.

PUBG: New State inceleme

Son söz

PUBG: New State, genel itibariyle oynarken çok fazla yenilik sunmuyor olsa da, güzel bir Battle-Royale deneyimi sunuyor. Eğer PUBG Mobile'ın klasik versiyonundan sıkıldıysanız ve gelecek teması da hoşunuza gidiyorsa, New State'i severek oynayacağınızı düşünüyorum. Ayrıca, oyuna ilerleyen aşamalarda birçok güncelleme ve yeniliğin de ekleneceğini belirtelim.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG: New State inceleme
İlginizi Çekebilir