PUBG ekibi, Fortnite'a açtığı davadan vazgeçme kararı aldı

Furkan Güler 28.06.2018 - 10:11
Acaba iki firmanın arasında nasıl bir konuşma geçti?

Geçtiğimiz günlerde Playerunknown's Battlegrounds'ın yapımcı şirketi Bluehole, Battle Royale modunu kendi oyunlarından kopyaladıkları gerekçesiyle Fortnite aleyhine dava açmıştı. Kendilerinin geliştirdikleri Battle Royale temellerini kopyaladığı gerekçesiyle PUBG tarafının açtığı dava, bugün sona erdi. PUBG yapımcılarından gelen bilgilere göre Bluehole ekibi davadan vazgeçti. Çıktığı dönemde sadece hayatta kalma modunun bulunduğu Fortnite, Battle Royale modunu kendi içerisine daha sonra eklemişti. Diğer bir yandan Unreal Engine 4 oyun motorunu kullanan PUBG, bu sebepten doları Epic Games'ten de korkmuş olabilir. Hali hazırda oyun motorunda yaşanabilecek bir lisans iptali, PUBG'nin sonunu getirebilir. Ayrıca Epic Games'in bu olaydan sonra ödeyeceği tazminattan da korkacağını düşünmüyoruz.

PUBG ve Fortnite arasında süregelen dava düştü

Şu anda PUBG'nin en büyük rakibi olan Fortnite, oyun oynanabilen neredeyse tüm platformlarda bulunması dolayısıyla PUBG'nin önüne geçebiliyor. Duruma ilişkin Fortnite tarafından henüz bir bilgi gelmedi. Ancak Epic Games'in bu davadan rahatsız olduğunu tahmin edebiliriz. En çok oyuncuya hitap eden oyun türü olan Battle Royale, günden güne yeni oyuncular kazanmaya devam ediyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 12:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
rebitek
rebitek 28.06.2018 21:01
H1Z1 in tasarımcıları da bunlara dava açsın onlara da world of tanks ın tasarımcıları dava açsın bence :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2018 11:26
Yüzsüzlüğe bakarmısın ya :) Oyun ilk çıktığında kimse bu kadar tutacağını tahmin etmiyordu. Şükredin kendinizi geliştirin, bugları temizleyin başkalarıyla uğraşacağınıza. Oldu olacak fifa pese dava açsın medal of honor call of dutye dava açsın töbe yarabbim. Salakmısınız nesiniz ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG yapımcıları, Fortnite'a açtığı davadan vazgeçme kararı aldı
İlginizi Çekebilir