1/2

Puzzle Quest 2 - PC İnceleme

Anıl Kalkan 30.09.2010 - 16:26
Zekâna güveniyor musun?
Platformlar PC, NDS, XBox 360
Puzzle Quest 2 - PC İnceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Infinite Interactive - D3 Publisher
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Bulmaca,Role Playing Game
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 85
Artılar Kendini oynatmayı başarıyor, yan görevler, çeşitli modlar
Eksiler Sığ senaryo
Biraz gecikmeli de olsa sonunda Puzzle Quest 2'yi oynama fırsatım oldu, evet hem de bayağı bir oynadım. İlk Puzzle Quest oyununu denemiş olanlar beni anlayacaktır, tüm sadeliğine karşın, başına oturduğunuzda kalkmanız epey zor olan bir yapımdı. Mütevazi bir yapımcı, basit grafikler, sade oynanış, bir tutam puzzle, bir tutam da RPG ve sonuç olarak uzun vakitler yiyen bir oyun. 2D grafiklere ve izometrik kameraya sahip olan ilk oyun oldukça beğeni toplamıştı. Puzzle Quest 2'de ise durum biraz değişmiş ama oynanabilirlik konusunda ilk oyundan aşağı kalır yanı da yok.

Yeni oyunumuzda grafikler ve çizimler çok daha canlı, çok daha renkli. Her yer anime havasında ve tüm basitliğine rağmen kendini sevdiriyor. Evet en başından belirtelim, Puzzle Quest üzerinizde ya bağımlılık yaratacaktır ya da hiç sevmeyeceksinizdir. Şu görevi de yapayım, şu hazineyi de alayım derken o troll senin, bu goblin benim kovalarken zaman çabuk geçiyor çünkü. Başlamadan önce seçebileceğiniz 4 ana karakter sınıfı var; Assassin, Barbarian, Sorcerer ve Templar. Karakterin cinsiyetini ve ismini de seçtikten sonra Single Player olarak oyuna başlayabiliyorsunuz. Oyun RPG teması üzerinden ilerleyen bir puzzle olduğu için karakter sınıfları vesaire gereksiz gözükebilir, ama oldukça önemli. Tıpkı normal bir RPG gibi karakterimizin statları, skilleri ve itemler oluyor. Yanlış bir karakter yapılandırması sonucu savaşları kaybetmeniz de olası. Uzaktan bakınca sanırım basit gözükecektir Puzzle Quest, ama "Defeat" yazısını da bolca göreceksiniz. Yeni başlayanlar için tavsiyem Barbarian sınıfını seçmeleri, kafanızı karıştırmayacaktır.

Puzzle Quest 2 - PC İnceleme


Bu görev senin, ona sahip çık!


Oynanış, "görev al, tamamla" mantığı üzerinden ilerliyor. Derin bir senaryo zaten yok. Bu nedenle İngilizce bilmeyen arkadaşlar hiç zorlanmayacaktır. Yapmanız gereken, kafasında "Soru İşareti" olan NPC'lerden görevi almak ve diğer soru işaretine ilerlemek. Ana görevlerin yanında yan görevler de bulunuyor, daha doğrusu mini oyunlar veya hazine bulmacaları. Genel olarak hepsi eğlenceli şeyler. Puzze'ları zaten ilk oyunu oynamış olanlar hatırlayacaktır, sıra tabanlı olarak renkleri eşleştiriyoruz, kuru kafaları bir araya getirdiğimizde ise düşmana belirli bir hasar veriyoruz. Tabii ki aynı şekilde o da size karşılık veriyor. Buna ek olarak oyunda bir Spell Book'umuz, dolayısıyla çeşitli yeteneklerimiz de bulunuyor.