1/8

Quakecon 2010 raporu

Mahmut Saral 21.08.2010 - 12:34
Quakecon 2010'u geride bıraktık
Bir Quakecon'u daha geride bıraktık, ama ne olursa olsun tarihin en farklı Quakecon'uydu bu düzenlenen. Buna sebebiyet verebilecek çok şey gösterebiliriz; ZeniMax'in id Software'ı satın alması, bu bağlamda Bethesda oyunlarının da Quakecon'da gösterilmesi, Respawn Entertainment'ın konuk olarak fuara katılması, verilen Doom 4 sözünün tutulmaması, hediye olarak verilen iki adet 2011 Ford Shelby Mustang otomobil ve diğerleri...

Quakecon 2010 raporu
O bekleyiş yok muydu...

Tamam, şunu kabul etmek gerekir ki id Software, konuşmayı pek seven bir firma değil. Bu sebepledir ki oyunları çıkana kadar, varlığı ile yokluğundan pek de haberdar olamayız. Rage için bile bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar oynanış videosuna sahibiz. O da 3 yılın birikimi olarak. Quakecon 2010, özellikle Rage ve Doom 4 için bir beklenti kapısıydı. Pro-Gamer'ları şu an ayrı tutuyorum. Tabii ki binlerce dolar ve araba ödüllü turnuvaları unutmak olmaz, ama milyonlarca oyuncuyu baz alırsak, amacımız "bilgi almak, yeni şeyler görmekti". Hayal kırıklığına uğradığımı itiraf etmeliyim.

Fuar, turnuva, eğlence

12-15 Ağustos tarihleri arasında vuku bulan organizasyon için günler öncesinden çalışmalar başlamıştı doğal olarak. Quakecon.com ve Bethesdablog gibi sitelerde gelişmelere yer verilirken, bazı güzel sürprizler de heyecanlandırıcı olabiliyordu. id Software bu yıl, fuar için 20 dolar değerinde özel bir paket hazırladı. İçinde Rage tişörtü ve yapımcı ekibin imzaladığı Rage posteri gibi güzelliklerin bulunduğu sınırlı sayıda paket satışa sunuldu. Üzerinden 1-2 saat geçti ve hepsinin tükendiği bildirildi. Tabii ki sonuç olarak bu ücretsiz bir organizasyondu ve binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyordu.

Quakecon 2010 raporu
Türkiye saatiyle 10:30 sularında Todd Hollenshead, John Carmack'i davet etti sahneye. Davetten önce id Software ve Bethesda oyunlarının Quakecon boyunca Steam'de indirimli olarak satılacağından bahseden Hollenshead, ayrıca ödüller ve turnuvalar hakkında da bilgiler verdi. Buraya kadar her şey normal, heyecan düzeyleri de yukarılara çıkmak için kemerleri çözmeye hazırlanıyordu.