Quantic Dream Fransız gazeteci ve internet sitesine dava açtı

Ahmet Özçilingir 24.04.2018 - 13:23
Bu sefer davacı taraf Quantic Dream

Detroit: Became Human’ın çıkışına az bir süre kaldı. Bugün itibariyle, oyunun demosu’nun oynanabilir duruma geldiğini de ilgili haberimizde aktarmıştık. Ancak, yapımcı firma Quantic Dream, PS4’e özel olarak geliştirdikleri yeni oyunları, Detroit: Become Human ile değil de, sansasyonel bir haberle gündeme geldi.

Quantic Dream yine bir Dava ile gündeme geldi

Geçtiğimiz aylarda başı, eski bir ofis çalışanıyla ilgili belaya giren, Quantic Dream, yeni bir haberle gündeme geldi. Eski çalışanlarının yönelttiği; "Quantic Dream ofisinde taciz, cinsiyetçilik ve ırkçılığa dayalı zehirli bir kültür hakimdi" iddialarının üzerine, Paris savcılığı Quantic Dream hakkında taciz ve ayrımcılık şüphesiyle soruşturma başlatmıştı. Şimdi de, Quantic Dream ve kurucu başkan David Cage, başka bir dava ile gündeme geldi. Ama bu sefer davalı taraf Quantic Dream. Kotaku’nun haberine göre Fransız oyun şirketi, Fransa’da yayın yapan Le Monde’de çalışan bir gazeteciyi ve Mediapart internet sitesine, yaptıkları olumsuz haberler sebebiyle dava açtı. Canard Pc, adlı internet sitesinde “Quantic Dream’in garip Atomsferi” başlıklı bir makale yayınlanmış, Quantic Dream'e yöneltilen taciz iddialarıyla ilgili uzun bir araştırma yazısı kaleme alınmıştı. Quantic Dream’in açtığı davanın sebebi de bu makale. Görünen o ki bu iddialar yüzünden Quantic Dream’in başı daha çok ağrıyacak. Quantic Dream’in geliştirdiği Detroid: Become Human 25 Mayıs 2018’de satışa sunulacak.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2018 20:13
Fransızlar taciz cinsiyetçilik ve ırkçılık mı yapıyor? Bunlar sadece bizim ülkemizde var sanıyordum, diğer bütün ülkelerin masum, eğitimli ve medeni olduklarını. Oysa mütevazi, örnek alınacak insanlar gibi görünüyorlardı. Kuleleri bile vardı. Gerçi bizimde var yaklaşık 1500 yıl daha eski ama olsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Quantic Dream, Fransız gazeteci ve internet sitesine dava açtı
İlginizi Çekebilir