Ragdoll fiziğini düzelten RDR2 modu

Murat Oktay 31.10.2022 - 13:02
Red Dead Redemption 2'nin en sıkıcı noktalarından biri de düşmanlar ile çatıştığımızda ortaya çıkan görüntülerin yeterince gerçekçi olmayışı. Bu RDR2 modu ile düzenleme geliyor.

Mod yapımcısı 'FireHart100' tarafından geliştirilen Live Leak Ragdoll Overhaul isimli RDR2 modu sayesinde oyundaki NPC'ler ile daha gerçekçi etkileşimlere girebiliyoruz. Ragdoll fiziğini düzenleyen bu modda vurulup yere düşen düşmanların çırpınıları devam ediyor. Hayata tutunabilmek için çalışıyorlar.

Ragdoll fiziğini dezenleyen RDR2 modu

Mod sadece ragdoll fiziğini düzenleme ile kalmıyor aynı zamanda patlamaları da iyileştiriyor. Örneğin dinamit ile saldırdığınız düşmanları daha gerçekçi bir şekilde daha uzağa fırlatıyor. Oyundan alacağınız keyfi ve gerçekçiliği artıran bu mod Nexus üzerinden indirilmeye açılmış durumda.

Ragdoll fiziğini dezenleyen RDR2 modu

Ayrıca Live Leak Ragdoll Overhaul modunun nasıl göründüğüne göz atmak isterseniz de aşağıdaki videoyu izleyebilirisiniz:

Ragdoll fiziği nedir?

Ragdoll fiziğini, en basit şekilde oyunlarda saldırdığınız kişi ya da nesneleri statik bir şekilde hareket etmeye zorlayan bir yöntem olarak açıklayabiliriz. Oyunun motoruna tanımlanmış olan iskelet yapısının nasıl hareket edeceğini belirleyen sistemdir. Karakter öldüğünde, vücutları yere çömelmeye başlar ve genellikle daha gerçekçi görünen her bir eklem, bu hareket kısıtlamalarına uyar.

Bu sayede daha önceden tanımlanmış bu hareketler, hem oyunun daha hızlı çalışmasını sağlayan bir optimizasyon yöntemi olup hem de bilgisayarın kendi kafasına göre gereksiz bir şekilde kötü animasyonlar üretmesini engelleyen bir sistemdir.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 06:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.11.2022 21:58
vidyodaki adam o pançoyu nerden bulmuş, o da mı mod acaba?

bu modlar save'i hileli hale getirmese ne güzel olurdu.
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2022 18:23
Mod aga onlar. Normalde o panço online'da var diye biliyorum ama hikaye modunda kesinlikle yok. Mod özetle..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2022 07:15
Böylesi de çok gerçekçi olmuş, hoşlanmadım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.10.2022 18:08
Umarım GTA 6 ve ilerde çıkacak Rdr 3tede bu şekilde resmi olarak yer alır böyle daha gerçekçi animasyonlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ragdoll fiziğini düzelten RDR2 modu
İlginizi Çekebilir