1/3

Raiderz (PC Beta)

Murat Halilbeyoğlu 29.03.2012 - 15:24
Çin işi Japon RPG’si
Eski alışkanlıklar
World of Warcraft’ın MMO dünyasını değiştirdiği bir gerçek, nitekim onunla birlikte öncelikle bir MMO bir salgın olmaya başladı ardından bütün diğer oyunlar her şeyini ona benzetmeye çalıştı. Artık hangi MMO’yu görsek direk aklımızda WoW ile karşılaştırıyoruz.

İşte MAIET Entertainment’ın geliştirdiği Raiderz’ın da bu mantıkla karşısına oturdum ve oynamaya başladım. İlk önce karakter ekranına girdim ve beta aşamasındaki oyunu denemeye başladım.  Temel ayarlar kısmında adınızı, cinsiyetinizi ve sesinizi belirliyorsunuz. Burada henüz sadece iki ses mevcut lakin bu ekranda sesleri denerken ağız animasyonu ile seslerin alakasız bir şekilde gerçekleştiğini görünce bir an için irkildim doğrusu.

Her neyse şimdilik sesler o kadar önemli değil diye düşünüp ikinci sekme olan “style” kısmına geldim.

Style kısmı oyundaki sınıfınızı belirliyor. Burada dört seçeneğimiz mevcut (kılıç kalkan giden Defender, kocaman kılıcıyla Berserker, cana can katan Cleric ve RPG’lerin olmazsa olmazı Sorcerer. Bunlardan bir tanesini seçerek yolumuza devam ediyoruz.  Burada değinmek istediğim nokta şu ki Cleric veya Sorcerer’ı seçtiğinizde karakteri etrafında döndürürken kıyafetin fiziği beni oldukça etkiledi açıkçası.

Raiderz (PC Beta)
Şu an için henüz test aşamasında olduğundan bütün sınıfların bu kadar olup olmadığını bilmiyoruz nitekim sitesinde de sınıflarla ilgili bir şey yazmıyor.

Geri kalan kısımlarda ise karakterimizin cilt rengini yüz şeklini, seç stili ve rengini, vs. gibi rötuşlarını tamamlıyoruz. Bir diğer hoşuma giden özellik ise karakterin yüzüne dövme veya yara izi koyarken bir model surat karşınıza çıkıyor ve siz bu dövme ya da yara izini dilediğiniz yere yerleştirebiliyor, boyutunu ve rengini ona göre ayarlayabiliyorsunuz. Küçük ama hoş bir detay olmuş.

Ben oyunda Berserker’i denedim. Şunu söyleyebilirim ki beta aşamasında olan Raiderz ortalamanın üstünde bir MMORPG olma yolunda gidiyor.