Red Dead Redemption 2 için devasa bir mod yayınlandı

Alparslan Gürlek 5.07.2022 - 12:35
Red Dead Redemption 2 için yayınlanan yeni bir mod, grafikten tutun şehirlerdeki yapay zekalara kadar her şeyi daha gerçekçi bir hale getiriyor.

Red Dead Redemption 2 için güncellemeler asla gelmeyecek gibi görünüyor. Rockstar son yılların en iyi açık dünyalarından birini oluşturdu ve şimdi öylece bırakmış durumda. Ancak bu oyunun henüz bittiği, rafa kalkması gerektiği anlamına gelmiyor. Azimli mod geliştiricileri RDR2 için hala yeni ve ilgi çekici modlar geliştirmeye devam ediyor. Bugün de karşımızda bunlardan biri var.

Red Dead Redemption 2 Vestigia modu

Vestigia adındaki mod, no12 ve işbirlikçileri tarafından yapımı neredeyse bir yıldan uzun süren bir mod. Red Dead Redemption 2'nin açık dünyasını baştan aşağıya ele alıyor ve hava durumlarını, vahşi yaşamı, NPC'lerin davranışlarını çok daha gerçekçi yapmaya odaklanıyor. Hali hazırda Rockstar'ın detaylara boğduğu dünyasında biraz daha gerçekçilik ile oynamak isteyenler için güzel bir seçim olacaktır.

Vestigia modunun ele aldığı dört bölümden birisi hava durumları. Yağmurlu havalardan güneşli havalara geçiş, sağanak yağışların süresi gibi kısımlarda çeşitli düzenlemeler yapılmış. Görsel modül hava durumunun nasıl davrandığına değil de, daha ziyade nasıl göründüğüne odaklanıyor. Sis, alçak bulutlar, toz fırtınaları gibi hava olayları artık daha detaylı ve gerçekçi işlenecek. Ayrıca zaman döngüleri değiştirildiğinden artık daha uzun sürebilir ya da yalnızca belirli bölgelerde meydana gelebilirler.

Red Dead Redemption 2 için devasa bir mod yayınlandı

Aynı zamanda çevre etkileşimleri de detaylandırılıyor. Ormanlarda daha fazla çalılığın olduğu, çevrenin Arthur'un davranışlarına daha fazla tepki verdiği bir atmosfer yaratılıyor. Örneğin Arthur suya atladığında artık daha fazla kabarcık ve köpük üretecek.

Bununla birlikte kasaba veya şehirlerde dolaşan yaya sınırı 255'e çıkartılacak. Yapay zekaların birbirleriyle etkileşimleri ve konuşma olasılıkları da artılacak şekilde ayarlandığı için daha gerçekçi ve AI'ların daha sosyal olduğu bir ortam bizi bekliyor diyebiliriz. Ek olarak Red Dead Redemption 2 Vestigia modu hayvan çeşitliliği ve habitatlarına da odaklanacak. Gökyüzünde daha fazla kuş görebileceğimiz gibi artık hayvanlar sadece mantıklı görünen yerlerde ortaya çıkacaklar. Geçmişte tavşan, geyik ve kurtlar New Hanover'daki küçük bir bölümde bulunuyordu. Bu onları avlaması kolay yapsa da, gerçekçiliği zedeliyordu. 

Eğer Red Dead Redemption 2 modunu denemek isterseniz ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 06:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.11.2022 11:11
bu konuda bir şey merak ediyorum. orjinal oyunlara mod yüklemek, -örneğin steam'den alınmış olsun bu oyun- oyuna zarar veriyor mu? banlanma ya da bir kötü sonuca sebep olabiliyor mu?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.07.2022 19:20
yorumlardaki cevaplar efsaneymiş. firmanın yasakladığı dava açtığı şeyi bunlar meşru hale getiriyor. skidrow linki de var mı kardeş?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.07.2022 12:00
Kim bilir ne kadar güü sistem istiyordur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2022 00:50
Yaa böyle şeyler PS5 e falan neden gelmez…Rockstar para ile yaptırtsın böyle yetenekli mod yapanlar varsa..Benmi öğreteyim aga bunuda sana Rockstar kafanı çalıştır biraz
MK Okuru
MK Okuru 8.07.2022 11:17
Sen yapsana
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2022 10:39
Mod'un nasıl kurulduğunu biraz daha detaylı anlatırmısınız yorumlardakini anlamadım da iki tane dosya indirdim biri mod'un dosyası biri de Lenny's mod loader rdr2
-----------
Lenny's Mod Loader modu kendisi yüklüyor zaten. Onunla kurabilirsiniz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Red Dead Redemption 2 için devasa bir mod yayınlandı
İlginizi Çekebilir