1/2

Red Faction Guerilla

Fatih Durmuş 23.09.2010 - 11:25
Okurlarımızdan Fatih Durmuş tarafından hazırlanmış bir inceleme
Red Faction Guerilla, serinin ilk iki oyunundan farklı olarak türü FPS'den (First Person Shooter), TPS’ye (Third Person Shooter) dönüşmüş. Kontroller kolay ve alışması zaman almıyor. Kamera kontrole zorluk çıkarmıyor ve oyunun dinamizmine zarar vermiyor.

Gerilla savaşı başlasın

İlk iki oyundaki hikayenin devamını istikrarlı bir şekilde getiriyor. Mars'da işçi ayaklanması Ultor'un madenlerinden koloni yerleşimlerine sıçramış ve gerilla savaşı düzenini almış. Biz de altı parçaya bölünmüş Mars kolonisinin altı farklı bölgenin özgürleşmesi için mücadele eden bir şehir gerillası rolüne bürünüyoruz.

Mars’da kontrolü ele geçirmek için üç farklı fraksiyon var:

Red Faction: İlk Red Faction oyununda Parker isimli madenci ile adını duyurmuş gerilla organizasyonu.

EDF (Earth Defence Forces): Mars’ı kontrol eden sömürgeci konseye bağlı güvenlik ve asayişten sorumlu ordu.

Marauders: Bonus Missions’lar ile açıklanan cult benzeri fraksiyon.

Amacımız ise Mars’ın EDF’ten özgürleşmesi için EDF’in bölgedeki etkinliklerine son vermeye çalışmak. Bunun için propaganda öğelerini (reklam panoları, anıtlar vb.), askeri hedefleri (askeri üstler, kontrol noktaları, garajlar, rütbeliler, ikmal istasyonları, depolar vb.) ve belirli sivil nitelikli hedefleri (köprüler, tesisler vb.) yok etmeliyiz. EDF kontrolündeki noktalara saldırılara destek vermeli, konvoylardan bilgi çalmalıyız. Araç kaçırmak başlıca görevlerimiz olsa da, patlayıcılarda uzmanlaşmamızı (demolotion masters) sağlayan oyun içi yan görevler de mevcut.

Red Faction Guerilla
Silahlardan ne haber?

Zengin bir silah koleksiyonu var oyunun, ama yanımızda dörtten fazla silah taşıyamıyoruz. Temel silahımız balyoz ve türevi taş kırma aletleri olmakla birlikte, kullanabileceğimiz uzaktan kumandalı patlayıcı, roketatarlar, nano silahlar, akıllı mermili silahlardan basit makineli tüfeklere tatmin edici bir silah koleksiyonumuz var. "Guerilla Handbook" silahlar için iyi bir kaynak, cephane ise her sektörde farklı noktalarda bulunan cephane sandıkları sayesinde giderilebiliyor, moral seviyemiz arttıkça bulacağımız cephane miktarı da artıyor. Silahların kullanıma açılması için görevleri tamamlamamız gerekiyor, kullanıma açılan silahlara satın almak ve geliştirmek (upgrade) için hammadde (scrap metal) gerekiyor.