Resident Evil sil baştan!

Berkant Jeff Akarcan 1.02.2013 - 12:40
Oyun sektörünün bulaşıcı hastalığı Resident Evil'a da vurabilir
DMC: Devil May Cry ile en taze örneğini gördüğümüz, Tomb Raider ile de ağzımızın sulandığı "Reboot" olayı, yani serileri aynı isimle canlandırma olayı, Resident Evil serisini de vurabilir. Yani Resident Evil ismiyle, baştan tasarlanmış oyun mekanikleri ve yeni karakterler görebiliriz.

Eurogamer'a röportaj veren marka yapımcısı Masachika Kawata, Resident Evil serisinin geleceği üzerine konuştu ve ilerleyen yıllarda Resi adına neler görebileceğimizin ipuçlarını verdi. Resident Evil 6'nın aldığı tepkilerle ilgili ve serinin potansiyel değişimiyle gelen soruya yanıt verirken konu döndü dolaştı, serinin baştan başlama ihtimaline geldi.

"Eğer açık dünya bir Resident Evil yapsaydık, Resident Evil'ın özünü koruyup, halihazırdaki hayranları memnun edip, bir yandan da yeni oyunculara açmamız gerekirdi. Açık dünya bir oynanış sunacaksak da, bu bir 'yeniden başlama' ile takip edilirdi mutlaka. Tabi bu sadece kişisel görüşüm."

Revelations'ın tüm platformlara da geliyor olması konusunda da yorum yapan Kawata, sözlerine şöyle devam etti:

"Revelations'ı konsollarda gördüğümüz zaman, oyunun aldığı yorumları ve geribildirimleri dikkatle takip edeceğiz. Medyadan ve hayranlardan, Resident Evil serisindeki yeri konusunda bir çok geri dönüş alacağımızı ve serinin geleceği için bu geribildirimlerin yararlı olacağını düşünüyoruz. Revelations, bir sonraki adımımızın yolunu gösteren şey olacak."

Kawata'nın sözlerine bakacak olursak, Resident Evil serisi belli ki bir değişime uğrayacak. Bunun büyük bir baştan yapım mı olduğu, yoksa ufak tefek mekanik değişiklikleri mi olduğu ise Revelations'a gelecek tepkilere bağlı.
Yorumlar 38
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 10:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil sil baştan!
İlginizi Çekebilir