Returnal oyuncuları oyunu kaydetme özelliği istiyor

Alparslan Gürlek 2.05.2021 - 12:39
Returnal oyuncuları, oyunu kaydetme özelliğinin olmamasından yakınsa da Housemarque "henüz duyurulacak bir şey yok" diyor.

PlayStation 5 için özel olarak piyasaya sürülen Returnal, hem inceleme puanlarında hem de oyuncular tarafından gelen geri bildirimlerde oldukça sevilmişe benziyor. Rogue-like türündeki yapımda oyuncuların sıklıkla yakındığı bir konu ise oyunu kaydetme seçeneğinin olmaması. Ancak oyunun türü gereği zorlayıcı olması ve risk-ödül dinamiğini kullanması, kaydetmeye izin vermiyor. Oyunun doğası gereği olmayan bu özellikten yakınan oyuncular için geliştirici duyurulacak hiçbir şey olmadığını söylüyor.

Returnal oyunu kaydetme özelliği şimdilik eklenmeyecek

Geliştirici Housemarque, Returnal oyununda kayıt seçeneğinin olmamasıyla ilgili şikayetleri kabul etti. Oyunun doğası gereği içerisinde kaydetme mekaniğini barındırmaması bazı oyuncular tarafından tepkiyle karşılandı. Oyun oturumlarının çok uzun sürmesinden ötürü bazı oyuncular PS5 konsolunu uyku modunda tutmanın dışında durup kaydetmenin bir yolu olmadığından şikayet ediyor.

Popüler bir Reddit gönderisinde insanlar konu hakkında şunları söyledi:

"Kaydet/yükle özelliğinin oyunun rogue-like karakterini öldüreceğini anlasam da, bazı insanlar bu özellikler olmadan oynayamıyor! İlk turum yaklaşık 2 saat sürdü ve beni doğruca ikinci biyoma götürdü. Yeni biyoma ulaştığımda saat 03:00'dü ve uyumak istedim çünkü ertesi gün çalışmak zorundaydım."

"Bir dahaki sefere ne zaman oynayacağımı bilmediğim için konsollarımı hep kapatıyorum. Mesele şu ki, fantastik bir silahım, tam sağlığım, güzel bir parazit ve bazı iyi eserlerim varken, ikinci biyomun başlangıcında kendimi öldürmek zorunda kaldım."

Returnal oyuncuları oyunu kaydetme özelliği istiyor

Yayınlandığı sırada 700'den fazla yorum alan ileti dizisi, geliştiriciye ölüm anında silinen bir otomatik kaydetme sistemi eklemesini tavsiye ediyor. Cuma günü Housemarque Reddit'te yer alan bu başlık için şunları yazdı: "Topluluğu duyuyoruz ve hepinizi seviyoruz. Şimdi duyuracak bir şey yok, ancak oynamaya ve mümkün olduğunca mücadelenin tadını çıkarmaya devam edin!"

Ersin Kılıç'ın yazdığı Returnal incelememizde "Returnal roguelike ve metroidvania türlerini birleştiren, korku unsurlarını baharat olarak kullanan bir aksiyon oyunu. Bu kadar farklı türleri içerisinde birleştirince hepsinin başarılı olduğu yönleri bazı eksiklerine rağmen bünyesinde tutmayı başarmış." ifadelerine yer vermiştik. Sizler oyunda böyle bir eksiklik hissettiniz mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle ve diğer okurlarla paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 12:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2021 03:33
şaka mı bu
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2021 21:39
oha nereden bildin büyük oyunu bozdun şu an
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2021 15:51
roguelike oyundan kaydetme özelliği beklemek saçma değil mi ya ?
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2021 21:33
05:30 O zaman oynamayacaksın. Bu oyunu kimse sana zorla oynatmıyor. Günlük 1 saat vaktin varsa git CoD falan oyna sen boşver rogue-like'ı.
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2021 05:30
Herkes sizin gibi sabahtan akşama kadar oyun oynamadığı için saçma değil. Ben belki günde 1 saat oyun oynayabiliyorum, zamanım o kadar. Oyunun paşa keyfine göre iş mi yapacağım? Bir yazılım uzmanı olarak, eski teknik kısıtlar da günümüzde olmadığına göre, oyuncuyu artık böyle ahmakça zorlayamazsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 11:04
Benim duyduğum her 3 bölümde bir kayıt alıyor deniyordu, oynayan arkadaşların yorumu bölümlerin süresi bir rogue-like oyun için çok uzun, bir bölümü 2 saat sürüyor ve buna ölme riskli de var, zatgen tekrar amaç ama bölüm boyunca güçlenmeden boss'a gelince ister istemez yeniliyorsun...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2021 09:03
oyunda kaydetme yok tuvalete bile gitmek yasak ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2021 23:04
Keske su dark souls oyunlarini da isteyen checkpoint alarak oynayabilse.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Returnal oyuncuları oyunu kaydetme özelliği istiyor
İlginizi Çekebilir