1/2

RoboCop'u kaçınız merak ediyorsunuz? (Köşe Yazısı)

Ceyda Doğan 11.02.2014 - 17:12
“Ölü ya da diri, benimle geliyorsun!”
1987'den 2014'e... Hani beklentileriniz ister istemez değişir öyle değil mi? Epik efektler, mükemmel müzikler, bol aksiyon vs. Bilim kurgu işin içerisinde ise en iyisini bekleriz mesela. Haklısınız, o tarihten bugüne çok fazla şey değişmeli ancak her şey mi bu sürece girmeli? Ben elimizdekilerin ne kadar çok değiştiğinin farkında olsam bile, bazı yapımların eski tadı taşıması gerektiğini düşünenlerdenim. RoboCop'un yeni filmi de, buna verilebilecek en güzel örnek.

RoboCop'u kaçınız merak ediyorsunuz? (Köşe Yazısı)
Şimdi elimizde süper hızlı, hatta duyguları olan bir robot var; bunu bir kenara yazın. Sonrasını size yavaş yavaş anlatacağım. 2014'ün RoboCop'unun başrol oyuncuları; Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton, Abbie Cornish, Jackie Earle Haley ve Marianne Jean-Baptiste. Yönetmen koltuğunda ise José Padilha oturuyor.

Ortaköy Feriye Sineması'nda bizleri ağırlayan Warner Bros. Türkiye, RoboCop'un ne kadar ilginç bir film olduğunu göstermiş oldu. Özellikle iki tane gözlük takmamak beni inanılmaz mutlu etti diyebilirim. İşin bir de bu tarafı var, sadece 3D'ye mahkum değilsiniz. Eminim aranızda benim gibi düşünenler vardır. Neyse konuyu çok da uzatmadan 14 Şubat tarihinden önce, sizlere film hakkında birkaç detay sunalım.

RoboCop'u kaçınız merak ediyorsunuz? (Köşe Yazısı)
Yeni RoboCop filmimizde yıl 2028’dir ve robot teknolojisinde dünya lideri OmniCorp, şirkete milyarlar akıtmak için altın bir fırsat görür. Alex Murphy (kendisi sevgi dolu bir koca ve baba olmanın yanı sıra, Detroit’teki suç ve yozlaşma dalgasının önüne geçmek için elinden geleni yapan iyi bir polistir) ciddi biçimde yaralanınca, OmniCorp kısmen insan kısmen robot bir polis memuru yaratma şansını yakalar. OmniCorp her şehirde bir RoboCop hayal etmektedir ve Alex'i kullanırlar ancak OmniCorp’un asla hesaba katmadığı bir şey vardır: O makinenin içinde hâlâ savaşan bir insan vardır.