Rockstar, GTA V'in PC sürümünü ikinci plana attığını itiraf etti

Emre Günen 12.04.2015 - 11:37
"Yapım sürecinde, PC'yi sona bırakma kararı aldık"
Son döneme damgasını vuran, önce eski nesil konsollarda, ardından yeni nesilde boy gösteren, şimdi de PC kullanıcılarının beğenisine sunulacak olan Grand Theft Auto V'in yapımcılarından beklemedik bir itiraf geldi. Rockstar yetkilileri, PCGamer dergisine verdikleri röportajda PC'yi en son plana attıklarını itiraf ettiler.

Rockstar, GTA V'in PC sürümünü ikinci plana attığını itiraf etti
"Yapım sürecinin ilk gününden itibaren, GTA V'i PC için de geliştireceğimiz belliydi. Yapım ekibi ile bir araya gelip ortak bir karar aldık ve tüm önceliği PlayStation 3 ve Xbox 360'a verdik. Yapım aşamasının ilk dönemlerinde, PC için oyunu geliştirmenin erken olduğunu, teknik açıdan biraz daha beklememiz gerektiğini düşündük."

Kimilerine göre son derece normal olarak karşılanabilir ama 2012 yılında Rockstar'ın yapıtığı bir diğer açıklamada ise, GTA V'in sadece PlayStation 3 ve Xbox 360 için geliştirildiğini, PC için herhangi bir açıklama yapmak için erken olduğu söylenmişti.

Yine aynı sene içerisinde yapılan bir diğer sohbette ise, Rockstar'ın başındaki isimlerden Dan Houser, PC ve WiiU sürümlerinin de düşünülebileceğini belirtmişti.

Rockstar, GTA V'in PC sürümünü ikinci plana attığını itiraf etti
İşin ilginç yanı ise, yapımcı ekibin ilk günden beri PC'ye oyunu geliştireceklerini bildiklerini ağızlarından kaçırmış olması…

Bu durum iki şekilde açıklanabilir: Yapımcılar, ya 4K ve 60 fps konularına fazlasıyla önem verdiklerinden son ana kadar PC sürümünü ertelediler ya da optimizasyon sorunları ile fazlasıyla uğraşacaklarını bildiklerinden, önce konsol sürümlerini aradan çıkarıp PC'yi en sona bıraktılar.

Bu sorunun cevabını yapımcılardan başka kimse bilmiyor.
Yorumlar 86
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 09:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rockstar, GTA V'in PC sürümünü ikinci plana attığını itiraf etti
İlginizi Çekebilir