1/2

Rotamız, Online Evrenler 46

Özgür Yıldız 26.11.2010 - 15:30
Güle güle Azeroth..

Bu hafta MMO dünyasında önemli bir olay yaşandı. 5. senesini dolduran World of WarCraft’ın kalbi niteliğinde bulunan Azeroth kıtası tamamen değişti. Ayrıntılarını aşağıda bulabileceğiniz bu olayla birlikte ilerde çocuklarınıza “Barrens eskiden iki ayrı yer değildi.”, “Ben senin yaşındayken Thrall, Orgrimmar’daydı.”, “Tauren Paladin ne bilmezdik.” gibi cümleler kuracak duruma geleceksiniz.

Bununla birlikte APB’nin ücretsiz olmasıyla ilgili GamersFirst’ün patronunun açıklamaları ve LineAge 2 ile ilgili özel bir haber sizleri bekliyor. Buyrun bakalım bu haftanın Rota’sına.

 

LineAge 2 hesapları tekrar aktif edildi

NCSoft’un çok tutan MMO’larından LineAge 2’de herhangi bir hileye karışmayan hesaplar 7 Aralık’a kadar tekrar aktive ediliyor. Yani 7 Aralık’a kadar eski hesaplarınızla oyunun zevkini çıkarabilir ve kampanya bitince oyun süresinde %50 indirim şansına sahip olabilirsiniz.

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle düzenlenen kampanyanın, eski oyuncuları LineAge 2’ye döndürmesi bekleniyor. Ayrıca LineAge 2’ye bu dönemde giriş yapanlara oyun içi bir eşya da hediye olarak veriliyor. Bununla birlikte Aralık ayında oyunculara çeşitli tatil hediyeleri de sunuluyor.

 

GamersFirst patronundan APB açıklaması

Bilindiği gibi geliştirici stüdyosu Realtime Worlds’ü iflasa sürükleyen ve bekleneni veremeyen MMO, All Points Bulletin-APB, Knight Online’la adından söz ettiren GamersFirst tarafından geçtiğimiz günlerde satın alındı.

Satın almanın gerçekleşmesinden sonra kamuoyu GamersFirst’ten resmi bir açıklama bekledi. Nihayet şirketin patronu Bjorn Book-Larsson, oyunun resmi blog sayfasında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Larsson, oyunun Free-to-Play’e geçişinde zorluklar yaşanmadığını, aksine oyunun geliştirilmesinde çalışan daha önce çalışan kişilerin bağımsız olarak yeni dönemde de destek vereceğini belirtti. Bununla birlikte ABD, Türkiye, Brezilya ve Hindistan’da ofisleri bulunduğunu söyleyen Larsson, çok yakında Avrupa merkezli yeni bir ofis açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.