Samsung finansal olarak düşüş yaşamaya devam ediyor

Taylan Bal 1.08.2023 - 14:10
Samsung, Q2 2023 finansal sonuçlarında, önceki çeyrekle benzer şekilde yüzde 95 düşüşle karşılaştığını açıkladı.

Bu düşüş, dünya genelindeki yeni akıllı telefon talebinin hızla azalmasıyla ilgili olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca sadece Samsung için değil, tüm akıllı telefon pazarı için endişe verici bir durum oluşturuyor.

Samsung'un kârı yüzde 95 düşüş yaşadı

Samsung, Q2 2023 finansal sonuçlarında yıllık bazda yüzde 95'lik bir düşüş yaşadığını doğruladı ve bu düşüş, resmen öncesindeki çeyrekteki durumu yansıtıyor. Operasyonel kârı 523.5 milyon dolar oldu ve bir önceki yıl olan 11.06 milyar dolar seviyesinin oldukça altında kaldı.

Samsung Galaxy S23 Ultra'nın talebi zamanla azaldı

Samsung, kendisi de talep eksikliğini, kendi amiral gemisi cihazları dahil, yeni telefonlar için suçladığını ifade ediyor. Galaxy S23 Ultra, katlanabilir modelleri saymazsak en iyi telefonlarından biri olmasına rağmen zamanla talebinin azaldığını belirtiyor. Ancak Galaxy S23 serisinin, önceki Galaxy S22 serisine göre daha iyi sonuçlar elde ettiğini de belirtiyor.

Yeni ürünler ile birlikte düşüşleri durdurmayı hedefliyor

Bu durum, şirketin yeni ürünlerini duyurduğu bir döneme denk geldi. Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Fold 5 sonunda açıklandı ve birkaç hafta içinde satışa sunulacak. Aynı etkinlikte Galaxy Watch 6 ve Galaxy Watch 6 Classic de tanıtıldı. Samsung, bu cihazların, şirketi endişeye düşüren düşüşü durdurmaya yardımcı olmasını umuyor.

Akıllı telefon pazarındaki genel durum ve rekabet

Akıllı telefon pazarında son dönemdeki genel durum oldukça dikkat çekiyor. Rekabet giderek artmış ve tüketicilerin talepleri değişmeye başladı. Samsung’un, yüksek düzeyde rekabetin yaşandığı bu pazarda önemli bir oyuncu olduğunu zaten biliyoruz. Fakat, son çeyreklerde karşılaştığı düşüşler endişe verici. 

Samsung'un kârı bile son iki çeyrekte yüzde 95 oranında düşmüşse, bu durum mutlaka detaylı bir şekilde incelenmeli ve ona göre hamleler yapılmalı. Fakat elbette bu durum dönemsel olabilir ve yeni cihazlar bu düşüşü durdurmak için yeterli olabilir. Peki siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 15:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2023 16:20
Bizden kaynaklıdır, hani fiyatları uçtu ya alamıyoruz.. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Samsung finansal olarak düşüş yaşamaya devam ediyor
İlginizi Çekebilir