Santa Monica büyürken küçülüyor!

Murat Halilbeyoğlu 26.02.2014 - 10:51
Hiç beklenmedik zamanda hiç beklenmedik bir haber!
Geçtiğimiz haftalarda Los Angeles'ın batı yakasına taşınarak daha da büyük bir yere yerleşeceğini açıkladığımız Santa Monica'dan bu sefer bu mantığa zıt bir haber geldi.

Bir süredir firma içerisinde işten çıkartma dedikoduları yayılırken henüz bu net olarak doğrulanmamış ya da gerçekten işten çıkartılan birileri olmamıştı lakin beklenen açıklama sonunda Sony tarafından yapıldı ve işten çıkartmaların doğruluğu onaylandı.

Santa Monica büyürken küçülüyor!
IGN sitesine yapılan açıklamada firma SCEA şunları söyledi:

"SCEA olarak Santa Monica Studio'da iş gücünün azaltılması işlemini tamamladığımızı doğrulamak isteriz. Bu olay SCE WW'nin öncelik verdiği alanlara daha yetkin kaynak ayırması için hazırladığı bir planın sonucudur.

Elbette bu kararı rahat bir şekilde vermedik. Lakin bazen gelecek projeleri kurtarmak adına bazı değişiklikler yapmak zorundayız. İşten çıkartılan kişilerin zorda kalmaması için başka firmalarda iş olanakları ve tazminta paketleri hazırlayıp sunduk."


Henüz kaç kişinin işten çıkartıldığı konusunda bir bilgi gelmedi dolayısı ile masrafların da ne kadar kısıldığı konusunda ortada bir fikir yok lakin haberi duyuran IGN'e göre en azından bir projenin iptal edilmiş olması söz konusu.

Her ne kadar God of War serisi ile tanınsa da Santa Monica bildiğiniz gibi yeni nesil için hazırlanan Order: 1886 oyunu ile gündemi meşgul ediyordu. Öte yandan firmanın daha duyurulmamış birkaç proje üzerinde çalıştığını ve bunun yanında kendisine bağlı bağımsız yapımcıları da bünyesinde barındırdığını biliyoruz. Bakalım bu iptal edilen proje yakın zamanda açıklanacak mı?
Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 11:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Santa Monica büyürken küçülüyor!
İlginizi Çekebilir