Jet Set Radio, hayranlar sayesinde tekrar hayat buldu fakat kapandı

Mehmet Atilla Turan 21.12.2017 - 20:29
Nintendo'nun sergilediği davranışları Sega'dan görmek üzücü

Jet Set Radio, Dreamcast ve Xbox konsollarında bulunan en sağlam ve unutulmayan serilerden biri. Cel-shading teknolojisi ile parlak ve mat renkleri bir arada tutup, diğer oyunlardan kendini bir hayli uzağa çekebilmişti. Sega ise uzun süredir Jet Set Radio'nun IP'sine sahip olduğu halde yeni bir yapım çıkarmadı. Ta ki Dinosaur Games bunu fark edene kadar.

Yeni bir umut ve hayal suya düştü

Texas'ta bulunan Dinosaur Games, Jet Set Radio'nun tasarımın bir üst nesile aktarmayı, yaptıkları proje ile başarabilmişti. Adı "Jet Set Radio Evo" olan bu proje, hem eski Jet Set Radio oyunlarının tasarımını kolayca gösteriyor, hem de temayla beraber atmosferi kolayca yaşatabiliyordu. Ne yazık ki Sega bu durumdan hoşnut değildi, Dinosaur Games ile iletişime geçildikten sonra proje tamamen iptal oldu. Bu durum, Sega'nın Nintendo kadar oyunlarını önemsediğini, ya da yakında yeni bir Jet Set Radio oyununun geleceğinin habercisi olabilir.


Tabii, oyunlar bir yana, Sega, resmi olarak jetsetradio.live adlı bir radyo kanalı açmıştı. Burada "korsan" radyoda, istek şarkıda bulunabilir veya diğer dinleyiciler ile iletişime geçebiliyorsunuz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 22:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2017 21:35
Bu Japon şirketleri alayı mal.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sega, hayran yapımı Jet Set Radio projesini kapadı
İlginizi Çekebilir