Sevdiğimiz karakterlere sinemada hayat veren CGI nasıl çalışıyor?

Murat Boran 2.04.2018 - 15:33
Kimilerine göre filmciliğin sonu, kimilerine göre filmciliğin geleceği…

CGI kullanımı, en amatör filmden en büyük Hollywood yapımlarına kadar sinema endüstrisinde oldukça yayılmış durumda. Prostetik veya practical effect kullanmadan; kısaca ellerinizi kirletmeden bilgisayar ortamında en ciddi yapımları ortaya koyabilmeniz mümkün.  Sinema endüstrisinde artan bu “kolaycılık” nedeniyle, geçmişte ciddi emeklerle hazırlanan bilgisayarsız efekt ve atmosferlere geri dönüş de olmuyor değil… Ancak CGI olmazsa, bugün bildiğimiz bazı karakterlerin, hatta bazı filmlerin hiçbir koşulda çekilemeyeceğini de ifade etmek durumundayız.  

Ünlü stüdyolar nasıl CGI kullanıyorlar?

Looper’dan gelen bu video, bizlere Marvel stüdyosunun filmlerinde oluşturduğu CGI efektlere ilişkin detaylı görüntüler sunuyor. Efektler olmadan ortaya çıkan görüntü, alıştığımız filmlere kesinlikle benzemiyor değil mi?

Öte yandan gerek sinema eleştirmenleri, gerek izleyiciler CGI konusunda ikiye bölünmüş durumdalar. Bir kısım izleyici ve eleştirmen için yeni nesil CGI filmler tamamen vakit kaybı olarak görülüyor. Geri kalan izleyici kitlesi ise bu gelişmeleri baş döndürücü grafikler ve devrim olarak nitelendiriliyor. Bu ayrımın aslında “gerçek filmciliği” temsil eden tek bir tarafı yok. Kaliteli yapımlara ne olursa olsun sinema sektöründe ihtiyacımız olduğu ise tartışılmaz bir kural… 

Sizler de yorumlarınızda en kaliteli bulduğunuz CGI filmleri diğer okurlarımızla paylaşabilir, filmciliğe dair fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 01:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2018 16:43
filmin nasıl geleceği olacakmışki,filmmi kaldı,artık sürekli animasyon izliyoruz,CGI ne zaman tam olarak gelişip,gerçeklik hissiyatı verir o zaman olur ama marvel filmlerinde hulkun veya rakunun falan sonradan eklendiği göze batıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sevdiğimiz karakterlere sinemada hayat veren CGI nasıl çalışıyor?
İlginizi Çekebilir