1/2

Shadowgun War Games İnceleme

Ersin Kılıç 18.02.2020 - 13:15
Shadowgun War Games incelemesi ile karşınızdayız. Oyun farklı türleri birleştiriyor ve mobil platformlarda 5'e 5 online FPS arenasına yeni bir rakip daha giriyor.
Platformlar Android, iOS
Shadowgun War Games İnceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Madfinger - Madfinger
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: First Person Shooter
Merlin Puanı 75
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%70
Artılar + Oynanış dinamikleri iyi çalışıyor
+ Karakter özellikleri ve kullanımı
+ Eğlenceli çatışma hissiyatı
Eksiler - Çıkıştaki karakter sayısı yetersiz
- Daha fazla harita ve mod gelmeli

Shadowgun War Games İnceleme: Madfinger imzasını taşıyan Shadowgun War Games, mobil platformda rekabete dayalı bir oynanış vaat ediyor. Daha öncesinde tek tük örnekleri ile karşılaştığımız rekabete dayalı oyun modları, hem altyapı yenilikleriyle hem de oyuncuların bu tarafa kayması ile sayısını arttırır oldu. Baştan söylemem gerek, Shadowgun War Games  sahip olduğu tüm özellikleri ve düzgün işleyen sistemini geliştirmeyi başarırsa bu türün öncülerinden birisi olabilir.

Shadowgun War Games İnceleme

Shadowgun War Games, FPS kamera açısından oynanan ve içerisinde rekabete dayalı modların bulunduğu bir sisteme sahip. Oyunun en büyük farkı ise farklı dinamikleri kendi içerisinde sağlam bir şekilde barındırıyor olması. Call of Duty Mobile'da olduğu gibi güzel harita ve çatışma hissiyatına sahip. tabi rakiplerinizi birkaç kurşun ile indiremiyorsunuz. Bu da çatışma hissiyatının daha uzun sürmesine ve bu türü seven oyuncuları kendine daha iyi bağlamasını sağlıyor. Bunun yanı sıra Overwatch oyununda olduğu gibi oyunda yer alan her karakterin kendine has bazı özellikleri var. Her karaktere iki farklı özellik eklenmiş ve bu özellikler savaş alanında birçok değişkene sebep oluyor. 

Karakter özelliklerine geçmeden önce oyunun en önemli iki handikapından bahsedeceğim. Oyunda şu an için hem harita sayısı hem de akrakter sayısı oldukça az. Harita sayısını bir şekilde görmezden gelebiliyorsunuz ama 5 karakter 10 oyuncu bulunan bir oyun için oldukça az. Üstelik oyun başladığında 3 karakter ile başlıyor ve daha sonra diğer iki akrakterin kilidini seviye atladığınızda açabiliyorsunuz. Karakter sayısı tabi ki ilerleyen dönemlerde artacaktır ama ilk açılışta en azından takımları farklılaştırmak adına 8, 10 karakter olması gerekiyordu. Oyundaki karakterler ve özellikleri şu şekilde;

Slade: Belki de en çok kullandığım karakterlerin başında Slade geliyor. İki farklı makineli silahının yanı sıra bomba kullanması ve kendini iyileştirebilmesi Slade'in en büyük avantajları arasında. Özellikle önemli bir çatışma anında kendinizi iyileştirebilmeniz o karşılaşmadan avantajlı çıkmanıza sebep oluyor. 

Sara: Sara için kısaca Medic (Sıhhıye) tipi bir akrakter diyebiliriz. Takım arkadaşlarını iyileştireerek destek görevi gören Sara, aynı zamanda etrafına büyük bir kalkan açarak strateji anlamında da farklı bir yola girebiliyor. Özellikle bayrak yarışında kaçarken arkanızda bırakacağınız kalkan, rakibin size belki de son kurşunu sıkmasını engelleyebiliyor.

Shadowgun War Games İnceleme

Revenant: Bu karakter için kısaca Tank görevi gören karakter benzetmesi yapabilriz. Diğer karakterlere göre biraz daha yavaş olması bayrak yarışında geri kalmasına sebep olabiliyor ama dayanıklılığını arttıran ve rakibi sersemleten özellikleri ile takım savaşlarında kilit rol oynadığını söyleyebilirim.

Jet: Yakın dövüşte avantajlı tabancası ve pompalı tüfeği dışında jet'in oldukça farklı özellikleri bulunuyor. 3 kullanımdan sonra CT yiyen sıçrama özelliği dışında zamanda bir çatlak oluşturan Jet, görünmez olarak belli bir mesafe katedebiliyor.

Willow: Oyundaki keskin nişancı rolünü üstlenen Willow, yakın dövüşte ise hafif makineli bir silah kullanıyor. Özelliklerine baktığımızda ise daha yüksek hasar verdiği Super Charge ve mayın koyma özelliklerini görüyoruz. Mayın olayı hem daha iyi bir pozisyon almanızı sağlıyor hem de kaçışlarda ya da bayrak kapmada sizi avantajlı duruma sokabiliyor.