Portalların kralıyım!
Paketi açtığımızda karşımıza USB bağlantılı bir oyuncak çıkmış ve bizi oldukça şaşırtmıştı. Ancak bu oyuncağın ne işe yaradığını, USB kablosuyla ne tür bir ilgisi olduğunu anlayamamıştık. Fakat oyunu konsolumuza taktığımızda bu ilginç oyuncağın, aslında ne kadar da ilgi çekici bir deneyim olduğunu farketmemiz zamanımızı almadı.

Skylanders: Spyro’s Adventure, bir platform oyunu. Oyuncular güçlü bir Portal Master’ını canlandırıyor ve 32 farklı karakteri kontrol etme şansına sahip oluyorlar. Bunların arasında alev püskürten ejderha Spyro da bulunuyor. Basit olarak ilginç yerler keşfediyor, düşman yaratıkları altediyor ve çeşitli hazineleri topluyoruz. Bunları yaparken de bulmacaları çözmemiz gerekiyor. Asıl hedefimiz ise Kaos adındaki şeytani Portal Master’ı yoketmek.
Figürlerin de öyle!
Oyunun paketinden 3 adet karakter figürü ve “Portal of Power” adındaki USB bağlantılı cihaz geliyor. Bu karakterler Spyro, Gill Grunt ve Trigger Happy. Oynamak istediğiniz karakteri bu Portal’ın üzerine koyarak aktif hale getiriyoruz ve o karakterle oynayabiliyoruz. İsterseniz oyun sırasında bu karakterin yerine başka bir karakter koyarak farklı özelliklere sahip karakterlerle oynamamız da mümkün. Toplamda 37 oynanabilen karaktere sahip olan Skylanders: Spyro’s Adventure’da, geri kalan karakterleri ise satın almanız gerekiyor. Asıl ilginç özellik ise arkadaşınızda aynı oyuna sahipse, kendi geliştirdiğiniz karakterlerin figürlerini arkadaşınızın “Portal of Power”ına koyduğunuz zaman, karaktere bağlı olan skorlar, seviyeler ve başarılar da oyuna aktarılabiliyor. Böylelikle özellikle küçük arkadaşlarımızın bir arada oynayabileceği, karakter değiş-tokuşu yapabilecekleri bir platform oluşuyor.


Küçük ejder Spyro
Skylanders Spyro’s Adventure’da yer alan 37 karakterin birincil ve ikincil atakları bulunuyor. Yaratıkları öldürerek tecrübe puanı kazanabiliyor ve bunun sonucunda geliştirmeler alabiliyorsunuz. Etrafta bulunan madenler, ormanlar, şatolar ve korsan gemileri ise bölümlerin geçtiği ana mekanlar. Bazı bölümlerde yer alan bonus mekanlar, sadece belli tip karakterlerle açılabildiği için bu bonusları açmak isteyenlerin figür toplaması gerektiğini belirtelim. Yine de elinizde bulunan 3 figürle de oyunu bitirebilir, tüm achievement’ları açabilirsiniz. Bu açıdan diğer figürleri toplamanın pek de bir artısı yok. Ancak küçük arkadaşlarımızın hepsini toplamak için heves edeceğini, küçükken deli gibi “Taso” oynayan biri olarak söyleyebilirim.
Aldım verdim ben seni yendim
Skylanders Spyro’s Adventure’un aksiyon dozu hem küçükler, hem de onlara eşlik edecek büyükler için uygun. Oyun oldukça dinamik ilerliyor. Bu açıdan aldığınız zevkin düştüğü anlara pek rastlayamıyorsunuz.

Henüz ülkemizdeki fiyatı belli olmayan oyun, üç figür ve Portal of Power’la birlikte başlangıç paketi olarak PS3, Xbox 360 ve Nintendo Wii için 259 TL, PC içinse 220 TL'den piyasada.
Özellikle çocuklar için oldukça eğlenceli bir oyun olan Skylanders: Spyro’s Adventure, figürleri ve bu figürlerin veri depolayabilme yeteneğiyle de bizlerin de ilgisini çekiyor. Eğer platform oyunlarını seviyorsanız denemenizi tavsiye ediyorum. Çocuklara ise “Bunu alalım!” diye baskı yapmalarını öğütlüyorum.
Yorumlar (6)
o oyunu banada yükleyebilirmisiniz
spyro efsane oyun ya hayatım bu oyunla geçti ama ps1den sonraki oyunlarını beğenmedim ps1im olsa bu yaşta oynarım:D
olm bunun ps1 i yok ki ml
bende bu oyunun wii oyunu vr gerçekten oyun süper aynen öle figürler ve taş var oyun çok eğlenceli tavsiye ederim....
MercyfulVenom benim de var cd kapağının kapanmaması
crash bandicoot returns ten hala haber gelmedi