Slash Arcade Rocker

Mahmut Saral 25.11.2010 - 15:02
Slash, iPod'a yakışmadı
Platformlar iOS
Slash Arcade Rocker
  • Yapımcı - Yayıncı Ultimate Guitar USA - AppStore
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Müzik
Merlin Puanı 60
24 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%90
Artılar Sadece oyundaki değil, cihazınızdaki diğer şarkıları da oyun içinde çalabiliyorsunuz.
Eksiler Nota sistemi gerçekçi değil. Çok az şarkı var.
Ünlü gitarist Slash, Velvet Revolver'ı geri planda bırakıp yeni solo albümüyle hayranlarının karşısına çıkmıştı. Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister ve Duff McKagan gibi önemli isimlerle beraber çalışan gitarist, uzun süredir de yeni şarkıları ve eski klasiklerden oluşturduğu şarkı envanteri ile ülke ülke dolaşıp konserler veriyor. Müzikal işlerini bir kenara bırakırsak, Slash'i son dönemde video oyun sektöründe de görmeye başlamıştık. Activision'ın Guitar Hero 3: Legends of Rock isimli oyununda, en önemli karakterlerden biri olarak yer alan Slash, şimdi kendi ismini taşıyan ritim müzik türündeki oyunu Slash Arcade Rocker ile karşımızda (gerçi daha önce Slash'den esinlenilerek hazırlanan oyun karakterleri de vardı).

Setlist

Oyunumuzda 3 adet şarkı bulunuyor. Bunlar Slash'in yeni solo albümünde yer alan Watch This, By the Sword ve Doctor Alibi. Özellikle Lemmy Kilmister'ın da performansıyla Doctor Alibi çok güzel bir şarkı. Bu üç şarkıyı, Easy, Normal ve Hard zorluk seviyelerinde çalabiliyoruz. Bunun sonrasında, istersek albümün diğer parçalarını da oyunda yer alan menüden Appstore'a bağlanarak satın alabiliyoruz. Açıkçası Arcade Rocker'ın, bu yeni albümün mali başarısına katkı yapmak için hazırlanmış ufak bir oyun olduğunu düşünüyorum. Zira her şarkı için para ödüyorsunuz ve standart oyunda da sadece 3 şarkının olması bence çok az. Dikkatimi çeken bir durum ise, satın alabileceğimiz şarkılar arasında Paradise City bulunmuyor. Bu şarkıyı yeni albümde Fergie seslendirmişti, ama oyunun listesinde yer almamış.

Slash Arcade Rocker
Görüntüde gitar, ama gerçekte değil

Gelelim oynanışa. Yapımdaki oynanış mekanizması, ilk etapta Guitar Hero'yu andırsa da, aslında hiç alakası yok. Çok basite indirgenmiş, hatta kötü bile olmuş. Standart olarak yukarıdan aşağıya doğru notalar akıyor ve siz de doğru zamanlama yaparak bunlara basmaya çalışıyorsunuz. En zor seviyede oynasanız dahi pek zorlanmıyorsunuz. Üstelik, nota kaçırsanız bile pek sorun olmuyor. Eğer art arda kaçırırsanız, tabii ki şarkı yarıda kalıyor ve baştan çalmanız gerekiyor, ama ara ara kaçırdığınızda bunun hiç farkına varmıyorsunuz bile. Çünkü yanlış nota bastığınızda şarkının ses düzeni bozulmuyor, yine doğru çalınmış gibi devam ediyor, bu da aslında oyuna fazla özen göstermeye gerek olmadığını acı şekilde ortaya koyuyor.

Şarkıları tamamladık, yeni şarkılar satın aldık, peki bundan sonra ne yapacağız? Oyunun akışı pek eğlenceli değil, ancak şarkıların güzelliği bile sizi Arcade Rocker ile ilgilenmeye itiyor. Bunun dışında iPod'unuzda yüklü diğer şarkıları da bu oyun içinde çalabiliyorsunuz. Şöyle ki: Select Song başlığına giderek Other seçeneğini işaretlerseniz, iki seçenek geliyor karşınıza. Birincisi, Slash'in önerdiği şarkılar, ki bunlar genelde Velvet Revolver ve Guns N' Roses şarkıları oluyor. İkinci seçenek ise size bağlı. Filtreyi kaldırarak cihazınızdaki tüm şarkıları oyunda deneyebiliyorsunuz. Güzel bir özellik gibi görünse de, aslında değil. Çünkü siz hangi şarkıyı çalarsanız çalın, nota sistemi standart. Şarkıların melodilerine göre değişiklik göstermiyor ve bu da tempo duygusunu yok ediyor. Zaten bunu başarabilse, gerçekten çok iyi olabilirdi.

Görsel olarak oyunun hiç bir iddiası yok. Sadece bir arka plan ve üst üste bastığınız bir kaç notanın ardından ekranda beliren alevler var o kadar. Sonuç olarak bu oyunu almak zorunda değilsiniz. Guitar Hero veya Rock Band'in iPod Touch versiyonlarına bakmanızda yarar var.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
Slash Arcade Rocker
İlginizi Çekebilir