Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

Sony, Epic Games'in 250 milyon dolarlık hissesini satın aldı

Sony yaptığı açıklama ile son dönemin en hızlı büyüyen şirketlerinden Epic Games'e 250 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını duyurdu.

Sony, Epic Games'in 250 milyon dolarlık hissesini satın aldı

Sony sabah saatlerinde bir açıklama yaptı ve Epic Games'in 250 milyon dolar değerinde hisselerini satın aldıklarını duyurdu. Bu satın almanın asıl nedeninin ise iki şirket arasında hali hazırda olan kuvvetli işbirliğinin daha da ileriye taşınması olarak belirtildi.

Sony, Epic Games'in 250 milyon dolarlık hissesini satın aldı

[reklam=496]

Sony yapmış olduğu 250 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Epic Games şirketinin %1.5 hissesine de sahip oldu. Sony CEO'su Kenichiro Yoshida yapılan bu yatırım ile ilgili şu sözleri sarf etmiş; "Epic Games'in grafiksel alandaki güçlü teknolojisi Unreal Engine ve diğer yatırımları onları ön saflara yerleştiriyor. Bu duruma devrimsel olarak nitelendirebileceğimiz Fortnite'ı örnek gösterebiliriz. Yaptığımız bu yatırım ile birlikte sadece oyunlar nezdinde değil, aynı zamanda gelişmeye devam eden dijital eğlence sektöründe tüketicilere ve genel olarak sektöre değer katmak için daha fazla işbirliğini keşfedebileceğiz." 

Sony, Epic Games

Epic Games kurucusu ve CEO'su olan Tim Sweeny ise Sony ile teknolojinin kesiştiği noktalarda zaten aynı vizyonu paylaştıklarını dile getirdiği gibi şu sözleri de sarf etti; "Birlikte tüm tüketiciler ve içerik üreticileri için daha açık ve erişilebilir bir dijital ekosistem oluşturmaya çalışıyoruz."

Diğer taraftan bu satın alma ile ilgili gelen bilgiler Epic Games'in son yıllarda, özellikle Fortnite sonrası ne kadar büyüdüğünü de gözler önüne seriyor. Sony, 250 milyon dolar ödeyerek firmanın sadece %1.5 hissesini satın almış oldu. 2012 yılında döndüğümüzde ise tencent'in 330 milyon dolar ödeyerek Epic Games hisselerinin %40'ını aldığını görüyoruz. Epic games'in o dönem piyasa değeri 800 milyon dolar civarındaydı. Firmanın 2020 yılında ise 17 milyar dolarlık bir değerinin olduğu belirtilmişti.

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

tam tersi o ahmaklığı ilk başlatan firma sony zaten

0 puan
MO
MK Okuru

Yoo. Hisse almış adamlar exc anlaşması falan değil bu. Bilmiyosanız konuşmayın be kardeşim.

0 puan
MO
MK Okuru

eyvah!!!

0 puan
MO
MK Okuru

Epic launcherdan çok şikayetçiyim, her girişte 2 kere ben robot değilim muhabbeti olmaz.

0 puan
MO
MK Okuru

Elveda bedava oyunlara E L V E D A

0 puan
S
Spider_hip Kazan Bekçisi

Alt tarafı %1.5 hissesi alındı diye mi elveda? %1.5 nasıl bir yaptırımı olacak?

0 puan