Sony Japonya kan kaybetmeye devam ediyor

Burak Bahar 31.03.2021 - 14:40
Sony Japonya içerisindeki Gravity Rush ve Bloodborne personeli, Nisan yapılanması ile yeniden "organize" edilmesinin öncesinde şirketten ayrıldı.

Sony'nin video oyunu ve dijital eğlence alanında faaliyet gösteren yan kuruluşu olan Sony Interactive Entertainment, kilit personellerini kaybetmeye devam ediyor. Sony Japonya kolunun "yeni bir kuruluş" olarak yeniden organize edileceğinin duyulmasının ardından geliştirme personellerinin bir çoğu son birkaç ay içerisinde ayrılacaklarını onayladı.

Sony Japonya Stüdyosunda ayrılık rüzgarları esiyor

Sony Japonya stüdyosunun "Team Gravity" bölümü tarafından geliştirilen Gravity Rush - Gravity Rush 2 oyunlarının karakter tasarımcısı ve animatörü Shunsuke Saito, bugün bir kısa bir Twitter gönderisi ile Sony Japonya ile yollarını ayırdığını duyurdu ve şöyle dedi: "Bugün Sony Interactive Entertainment'ten ayrılıyorum."

İlgili Twitter gönderisine aşağından ya da bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

Shunsuke Saito'nun gönderisinin ardından, Bloodborne'un kıdemli yapımcısı olan ve yirmi yılı aşkın süredir Sony Interactive Entertainment'ta çalışan Kentaro Motomura da Sony Japonya ile bugün itibariyle yollarını ayırdığını duyurdu ve şöyle dedi: "Bugün, Mart sonu itibariyle uzun yıllardır çalıştığım Sony Interactive Entertainment firmasından emekli olacağım. Dark Cloud, WildArms, Soul Sacrifice, Bloodborne ve Everybody’s Golf gibi dahil olduğum birçok oyun için size ne kadar teşekkür etsem azdır. Gelecekte de oyun üretmeye devam edeceğim, lütfen beni desteklemeye devam edin. Çok teşekkür ederim!" İlgili Twitter gönderisine buradaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sony Japonya

Shunsuke Saito ve Kentaro Motomura, Sony Interactive Entertainment'tan ayrılan önemli personellerin en "güncel" olanları. Gravity Rush - Gravity Rush 2 oyunlarının yanı sıra ilk Silent Hill ve Siren serisinin yönetmeni Keiichiro Toyama, kendi oyun stüdyosu Bokeh'i kurmak için Aralık ayında Sony Japonya kolundan ayrıldığını duyurmuştu.

Keiichiro Toyama'dan yeni stüdyo girişimi

Keiichiro Toyama, Gravity Rush serisinin baş tasarımcısı Junya Okura ve Puppeteer'in baş tasarımcısı Kazunobu Sato ile birlikte "Bokeh" adında yeni bir stüdyo kurdu. Keiichiro Toyama'ya katılan her iki çalışan da yaklaşık yirmi yıllık hizmetin ardından Sony Japonya kolundan ayrılarak Bokeh Game Studio'ya dahil oldu.

Keiichiro Toyama, stüdyonun ilk oyunu üzerinde çalışmaya başladıklarını da açıklamıştı. Oyunun geliştirme sürecinin iki ya da üç yıl sürmesi ve Keiichiro Toyama'nın önceki çalışmalarına benzer; yani iyi bir seviyede olması bekleniyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 16:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 17:17
belli ki yeni yapılanmanın doğurduğu sonuçlar bunlar. belki de gençlerin önüne açmak, fırsat vermek, yeni insanların fikirlerini görmek için yapmışlardır diye yorumluyorum. ama hala Bloodborne 2 oyununu bekliyorum. umudumu hiç kaybetmeyeceğim.
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2021 16:47
Başka stüdyoda yaparlar niye bu kadar olumsuz düşünüyorsunuz anlayamadım. Bloodborne personeli dağıldı stüdyo gitti diye marka haklarına sahip sony başka stüdyoda ve başka insanlara yaptıramayacak mı ? Miyazakinin Elden Ring işi bittikten sonra Sony bence BB2 için anlaşacak.
MK Okuru
MK Okuru 1.04.2021 11:10
Okuman yok sanırım. Bloodbourne personeli dağıldı diyor sen hala bloodbourne 2 bekliyorum diyorsun. Çok beklersin
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 23:27
Arkadaşlar yeni yapılanma da oyun yapmayacaklar stüdyoda ki yüzlerce kişi işten çıkarıldı. Oyun geliştirme, yapımı tamamiyle durduruldu, sadece çok ufak işlere bakacaklar. Bloodborne 2 beklemeniz boşuna yani. Sony Japon stüdyoları artık sadece isim olarak temsili var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony Japonya kan kaybetmeye devam ediyor
İlginizi Çekebilir