Sony sensör üretimine yetişemiyor

Berat Darıcı 14.07.2020 - 17:16
Akıllı telefonların birden fazla kameraya sahip olmasıyla beraber artan kamera sensörü talebine yetişemeyen Sony çözüm arayışlarında.

Akıllı telefon pazarı doyuma ulaşan ve bazı firmaların kâr oranlarını arttırarak ayakta durduğu bir sektör haline dönüştü. Fakat Telefon üreticileri için değişen tek şey bununla sınırlı değil. Sony için telefon satışları son yıllarda istediği gibi gitmese de iyi giden kısımlar da var. Çoklu kamera dizilimleri tek bir telefon başına ihtiyaç duyulan kamera sensörü sayısını oldukça arttırmış durumda. Peki bu ne anlama geliyor?


Sony kamera konusunda geçmişten günümüze büyük bir bilgi birikimine sahip isimlerden bir tanesi. Telefonlar üzerinde bulunan kamera sayıları 6-7 sayılarına ulaşmış durumda. Durum bu noktaya gelince Sony kamera sensörü üretimine yetişemeyecek konuma geldi. Bu konuda Sony'ye yardım eden isimse üretim konusunda neredeyse her zaman karşımıza çıkan TSMC.

TSMC, Sony için 10 milyar dolardan fazla yatırım yaparak yeni üretim tesisi açacak

Geçtiğimiz haftalarda Sony'nin Kisarazu'da bulunan PlayStation üretim tesisinin her 30 saniyede bir PlayStation 4 ürettiği bilgisini sizlere aktarmıştık. Robotlardan yardım alarak üretimi hızlandıran Sony, kamera sensörleri için artan talebi önceden fark edememiş durumda. TSMC ise bu yıl 10 milyar dolardan fazla yatırım yaparak sensör üretimi için yeni bir tesis açıyor. Bu tesisin 2021 yılı içerisinde aktif olarak üretime başlaması hedefleniyor.

Sony sensör üretimine yetişemiyor

5G teknolojisi Güney Kore içerisinde hızla yayılmakta. 5G'nin kamera sensörü ile ne alakası var derseniz durumu şöyle açıklayayım. Artan internet hızı ile daha yüksek boyutta video ve fotoğrafların aktarımının yapılacak olması kamera sensörü konusunda da daha gelişmiş sensörlerin önünü açıyor. Elbette bu durum Sony için gelecekte daha fazla kamera sensörü siparişi demek.

Kamera sensörü konusunda üretime yetişemeyen tek firma Sony değil. Kendi sensörlerini üreten Samsung, rekabette bağlı olarak artan ihtiyacı karşılamakta zorlanıyor. 2020 yılının pandemiyle beraber pek çok zorluğu beraberinde getirdiğini düşünecek olursak fiyatlarda artış yaşanması muhtemel gibi duruyor. Apple'ın bu yıl ortaya çıkaracağı 4 iPhone modelinden 2 tanesinin 2 kameraya, PRO model olan üst 2 modelin ise 3 kamera dizilimine sahip olması beklenmekte.

iPhone 12 modelleri sızıntılar ile detaylanıyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 09:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony sensör üretimine yetişemiyor
İlginizi Çekebilir