Sony yeni kontrolcü patenti aldı

Emre Ozan Şirin 17.01.2022 - 20:00
Sony yeni kontrolcü için patent almış durumda. Bu patente göre özellikle analog çubukta ilginç değişikler görmemiz mümkün.

Sony, PlayStation 5 çıkışı ile oyuncuları yeni kontrolcüleri DualSense ile tanıştırmış, haptic feedback ve adaptive trigger gibi yeni teknolojiler ile gayet beğeni toplamıştı. Biz de Dualsense incelememizde kontrolcüden övgüyle bahsetmiştik. Ancak görünen o ki firma bununla yetinmeye niyetli değil. Geçtiğimiz hafta halka arz edilen bir patente göre Sony yeni kontrolcü için çalışıyor olabilir.

Sony yeni kontrolcü patenti detayları

Sony yeni kontrolcü patenti aldı

Patent verilerine göz attığımızda Sony'nin yeni kontrolcüsü özellikle analog çubuk ile ilgili ilginç detaylar barındırıyor. Yeni tasarıma göre etrafında serbestçe dönebilir çubuk gövdesi kullanıcının isteğine göre içeri girebiliyor. Bu, parmak uzunluğunuza bağlı olarak analog çubuğun boyunu istediğiniz şekilde uzatıp kısaltabileceğiniz anlamına geliyor. Bazı firmalar ürettikleri elite kontrolcülerde bu duruma çeşitli uzunluk ve genişliklerde ek analog parçaları ile çözüm getirmeye çalışmıştı. Sony'nin patenti uygulamaya geçildiğinde ek bir parçaya ihtiyaç duymadan istediğimiz ergonomiye sahip olacağız gibi görünmekte.

Sony'nin önceki nesil çıkardığı kontrolcüsü DualShock 4 bir kez güncellenmişti. Firmanın en yeni kontrolcüsü DualSense 12 Kasım 2020'de, PlayStation 5 ile birlikte çıkışını gerçekleştirdi ve henüz yeni bir versiyonu çıkmadı.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 23:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.01.2022 00:10
Drift olayını bi çözsünler de...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.01.2022 23:30
Önce adam gibi ps4 oyunlarını ps5 de çalıştır ... başlarım sizin patentinize. Bazi oyunlar o kadar nefret ettiriyor ki 10 fps iniyor oyun arkadaş
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony yeni kontrolcü patenti aldı
İlginizi Çekebilir