Sony'den getiri ve fiyat konuları

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Sony'den getiri ve fiyat konuları


Sony'den getiri ve fiyat konuları



David Reeves, SCEE’nin başkanlığından alındığında Sony, Andrew House’u onun halefi tayin etmişti. MCV’yle planları hakkında sohbet eden House, donanımın fiyatıyla alakalı birkaç soru hakkında da kanaatini paylaştı.

Söz PS3’ün fiyatından açılınca SCEE’nin (Sony Computer Entertainment) yeni patronu, sistemin on yıla yayılan ömrüne işaretle maliyet ve kârlılık konularını değerlendirdi. Şartlar olgunlaşınca fiyatın düşürüleceğinden bahseden House şöyle devam etti:

“Sistem ucuzlayınca daha çok mu alıcı bulacak? Tabii ki. Fakat tam burada ayrılamaz bir parça olan pazarlama konusu devreye giriyor. Bence, Avrupalılar makinenin, Blu-ray ve ağ hizmetlerinin kıymetini biliyor ve sadece fiyata odaklanmak yerine bunları da dikkate alıyorlar. Fakat fiyatı ele alıp, vakti gelince icabına bakacağız.”

MCV aynı zamanda, PSPgo ve PSP 3000 arasındaki fiyat farkının piyasaya, UMD sürücüsü olmadan çıkan yeni modelde yazılımdan para kazanamayacağından telafi olabilecek daha yüksek bir kâr marjı sağlayıp sağlayamayacağını öğrenmek istemiş. Sorunun devamında Sony’nin donanım maliyetini bu şekilde dengelemek mi istediği ifade edilince House şunları kaydetmiş:

“Faktörler bunlar değil. Yeni bir donanım çıkardığınızda insanların, bunun yeni bir getiriyi çağrıştırdığını söyleme imkânları vardır ve biz de bunu dikkate aldık.
Tüm diğer donanımların piyasaya sürümlerinde olduğu gibi iş modeline, maliyet yapısına ve kâr payına bakıp bunları baz alarak toptancı fiyatı tespit ediyoruz. Aynen diğer donanımlarda da yaptığımız gibi.”


KAYNAK
Sony'den getiri ve fiyat konuları
4players.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 06:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony'den getiri ve fiyat konuları
İlginizi Çekebilir