Sony'nin web sitesi çökertildi!

Murat Sağlam 5.04.2011 - 09:45
İlk kanı hackerlar döktü.
Hatırlarsanız Anonymous isimli hacker grubu, yaptıkları açıklamada, Sony'nin saldırılarını beklemesini söylemişti. İşte o saldırı dün gece gerçekleşti, kullanıcılar saatlerce Sony ve PlayStation.com adreslerine bağlanamadı, Playstation Store kullanamadılar.

Sony'nin web sitesi çökertildi!
Anonymous yayınladığı video' da Sony'e mesajlar gönderdi. "İnternet ortamında serbest dolaşan bilgilerin engellenmesi, GeoHot gibi PS3 hackerlarına karşı dava açılması ve video izleyen kullanıcıların ip adreslerinin toplanması bardağı taşıran son damla oldu" diyen Anonymous, Sony'nin web sitesini çökerteceğini, PS Store'un kullanılamaz hale geleceğini açıkladı. "Bir arı kovanı gördünüz ve içine çomak soktunuz" diyen Anonymous, bu saatten sonra Sony'nin bir basın açıklaması yapana kadar saldırıların artarak devam edeceğini belirtti. Özellikle Sony'nin jailbreak kullanıcılarına karşı tutumunu saçma bulduklarını söyleyen grup, "Sony'nin bu tutumu, bir bilgisayar programı satın alıp, onu kurduğumuz ya da kaldırdığımız için cezalandırılmamıza benziyor" diye ekledi. Açıklamanın tamamını aşağıdaki videodan tamamı İngilizce olarak izleyebilirsiniz.


Bu haber girildiği anlarda iki sitede kullanılabilir hale getirilmiş olsa da Anonymous'un saldırılarının ardı arkası kesilecek gibi görünmüyor. Zira bu saldırıyı üstlenen "OpSony" isimli alt grup, hackerlardan Sony'nin bütün sitelerini çökertmek amacıyla yardım istediler. Bakalım 2. rauntda kim ayakta kalacak?
Yorumlar 83
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2024 20:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony'nin web sitesi çökertildi!
İlginizi Çekebilir