1/2

Source 2: Hayal mi, gerçek mi?

Mert Günhan 29.01.2014 - 17:31
Bu sızıntılar, gönlümüzü sızlatırlar
İki gündür ortalıkta bir haber dolaşıyor. “Source 2 motorundan ve Left 4 Dead 2’den görüntüler sızdı” diye.

İnternetin radikal kısımlarından Neogaf’tan CBOAT isimli bir kullanıcının söylediğine göre, sızdırdığını iddia ettiği görseller Valve’ın yeni jenerasyon Soruce 2 motorunun sunumundan.

Şimdi böyle bir haber ilk etapta acayip asparagas gibi geliyor fakat CBOAT isimli bu kullanıcının daha önce bu şekilde sızdırdığı ve gerçek çıkan pek çok haber oldu. Yani bu demek oluyor ki, bu görsellerin gerçekten Source 2 motoruna ait olma ihtimali bir hayli yüksek.

Source 2: Hayal mi, gerçek mi?
Yıllardır Half Life 3’ü beklerken sönmüş ciğerlerimiz, bu haberin ortaya çıkmasıyla biraz daha ferahladı açıkçası. En azından Valve’ın kapalı kapılar ardında gerçekten bir şeyler karıştırdığını biliyoruz artık ve bunu biliyor olmak oldukça önemli.

Yayınlanan görsel, iddialara göre Left 4 Dead’in Plantation isimli bölümünden. Gördüğünüz üzere, detaylar oldukça yüksek ve büyük ihtimalle objelerin yok edilebilmesine izin veren bir fizik motoru var. Gölgeler ve ışıklandırmalar ise gerçekten çok daha gerçekçi bir şekilde yansıtılmış durumda.

İnternete düşen görseller de, söz konusu olan sunumun 20 adet slayttan oluştuğu görülüyor, bunun 13 tanesi henüz sızdırılmış durumda değil, sadece Source 2 ile ilgili görseller var elimizde.

Görseli yakınlaştırıp baktığımız zaman Source 2 motoru ile ilgili teknik kısımların olduğunu görüyoruz. Bunlar genel olarak geliştirilmiş ışık ve detay görüntüler ile ilgili. Bundan ötesi ise henüz ortalarda yok.

Source 2: Hayal mi, gerçek mi?
Bu sızıntının gerçek olma ihtimali dediğim gibi çok yüksek. CBOAT geçtiğimiz yıl Xbox One ile ilgili neredeyse her şeyi bilmişti. Örnek vermek gerekirse PlayStation 4’ün oyunlarının Xbox One’dançok daha yüksek doğal çözünürlük değerlerine sahip olacağını biliyordu.

Şimdi Gabe Newell daha önce yeni bir Source motoru üzerinde çalıştıklarını söylemişti. Bu motorun ise ancak “bir oyunla birlikte” tanıtılacağını, çıkacağını biliyorduk. Hangi oyun olduğunu bilmiyoruz fakat tahmin etmek çokta zor değil gibi. Olası bir Half Life 3 duyurusu artık Source 2 sızıntısıyla birlikte oldukça yakın olabilir.