Soyağacınızı sakın sosyal medya sitelerinde paylaşmayın!

Furkan Güler 16.02.2018 - 10:31
Kullanıcıların yaptığı büyük bir hata var.

Geride bıraktığımız günlerde hükümetin nüfus müdürlüğünde bulunan soyağacı verilerini dijital ortama aktarması ile gündeme oturan çevrimiçi soyağacı sistemi, tüm internet kullanıcılarının dikkatini çekti. E - devlet üzerinde Alt-Üst soy bilgisi sorgulama olarak geçen sistemde, 1800'lü yıllara kadar yaşamış atalarınızı görebiliyorsunuz. Oldukça yoğun bir trafik alan site, ilk başta yoğunluğu kaldıramamıştı. Ancak yetkililer sistemi  şimdi belli bir stabiliteye oturtmuş durumda.

Soyağacı bilgilerinizi sosyal medyada paylaşmayın!

Tüm bunların yanında soyağacı bilgisini öğrenen kullanıcıların yaptığı büyük bir hata var. Yetkililerin belirttiğine göre çoğu kullanıcı farkında olmadan anne kızlık soyadını rahat bir şekilde yüzlerce kişi ile paylaşabiliyor. Ancak bu paylaşımı yapan vatandaşların, dolandırıcılara kapı araladıklarını belirtelim.

Anne kızlık soyadı sayesinde kişilerin, bankalarda ve çok daha fazla kuruluşta bulunan özel bilgilerine erişilebiliyor. Çoğu banka yetkilisi bu durumu öngörerek kullanıcılarını uyarmaya başladı bile. En iyisi siz soyağacı bilgilerinizi paylaşacaksanız ilgili kısımları kapatmayı unutmayın. Milyonlarca vatandaşın akın ettiği sistemde ise hala aksaklıklar yaşanıyor. Ayrıca bazı kullanıcılarsa hala soyağacı bilgisine erişemediği için şikayetçi durumda.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 07:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 17.02.2018 10:23
E zaten daha bir kaç sene önce devletimizinden tüm kimlik bilgileri torrentlere sızdırıldı ya? İstediğin kişiyi kimlik bilgileri ile beraber orturduğu açık ev adresine kadar database den görebiliyordun. Ki hala torrentlerde var deniyor. Önce devletimiz buna bir şey yapsın zaten. Üstü kapandı gitti yine.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2018 00:52
Ya sallamasyon bu ya. lan olum matmağa bu ülkeye 100 sene önce gelmiş... Dedem anlatıyor kağıt kalem bulunmuyormuş eskiden 60 70 sene evvel DEDEMİN DEDESİNİN BABASINI bunlar nerden kağıt kalem bulmuşta kaydetmiş... yıl 1800 lü yıllar..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2018 14:46
e-Devlet kendi imkan sunuyor buna zaten. Soy ağacı bölümünde sağ üstte Facebook ya da Twitterda paylaş diye seçenek var. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Zaten benim ne Facebook ne de Twitter ne de Instagram hesabım yok ama kendileri insanlara paylaş bi' şey olmaz imajı veriyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2018 14:12
Birileri anne soyadini veya doğum tarihimi bildi diye beni dolandirabiliyorsa sistemde bi sıkıntı var demektir bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.02.2018 11:17
Hangi aklı düzgün çalışmayan bunu paylaşır ki? sırf bu şekilde kart bilgileri ıvırı zıvırı yalan olabilir ve paylaşan bunu bilemez mi? :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Soyağacınızı sakın sosyal medya sitelerinde paylaşmayın!
İlginizi Çekebilir