Spielberg’in EA çatısı altındaki oyunları

Yavuz Can 3.06.2010 - 12:31
Spielberg’in EA çatısı altındaki oyunları
Gün geçtikçe büyüyen ve sinema endüstrisine kafa tutar hale gelen oyun endüstrisinin gelişimi Steven Spielberg’in de dikkatinden kaçmamış, ünlü yönetmenin bir süre önce yeni projeleri için Electronic Arts ile çalışacağı açıklanmıştı. Bu hafta Newsweek dergisi üzerinde çalışılan iki oyuna bir göz atma fırsatı buldu. Oyunların ilki Wii için bir puzzle, diğeri ise X360 ve PS3 için hazırlanan bilim-kurgu aksiyon.

Nintendo Wii için Spielberg ve EA, Wiimote’un yeteneklerinden faydalanarak fizik tabanlı bulmaca (kod adı PQRS) geliştiriyor. Jenga oyununda olduğu gibi Wiimote kullanarak çubukları çekiyor ve kulenin yıkılmaması için uğraş veriyorsunuz. Çizgi film tarzı dünyada geçen oyun Spielberg’in sinematik vizyonunu bekleyenleri şaşırtsa da Spielberg bu oyuna Nintendo’dan Shigeru Miyamoto ile görüştüğü zaman karar verdiğini ifade etti. Resmi bir çıkış tarihi henüz belirtilmezken oyun için Spielberg “tüm aile fertlerinin noelde oynayabileceği müthiş bir şey” ifadesini kullandı.

Xbox 360 ve PlayStation 3 için hazırlanan bilim-kurgu aksiyon’da (kod adı LMNO) doğaüstü güçleri olan, gizemli, insan görünüşlü bir dişiyle ittifak kurması gereken eski bir gizli ajanı oynayacağız. Oyun ilerledikçe performansınıza ve partnerinize nasıl davrandığınıza göre dişi karakterin güçleri tasavvur edilemeyecek ölçüde gelişecek. Yapımcılar oyunda gerçek hayata yakın etkileyici grafikler sunacaklarının altını çiziyorlar.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2024 04:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spielberg’in EA çatısı altındaki oyunları
İlginizi Çekebilir