Tek kişili oyunlarda mikro ödemeler sıkıntı yaratırken Square konuştu

Mehmet Atilla Turan 12.12.2017 - 20:58
Final Fantasy XV bu oyunlardan biri

Square Enix'in CEO'su Yosuke Matsuda ile yapılan röportajda, konu mikro ödemelerden açıldı. Tabii şu sıralar sürekli gündemde olan mikro ödemeler, çoğu oyuncu için kabusa dönüşmüş bulunmakta ve oynadığınız oyunu büyük bir derecede kısıtlayan nedenlerden biri. Matsuda ise ropörtajda "Planımız, tek kişilik oyunlarda mikro ödemeleri tamamen kaldırmak." diye belirtti. Fakat özellikle konsollar için konuşan Matsuda, PC oyuncuların mod desteğine sahip olduğu için mikro ödemelerin PC'de de olmayacağından bahsetti.

Square Enix, mikro ödemelerden çok ek paketlere yönelmek istiyor

Yosuke Matsuda, ropörtajın devamında DLC, yani ek paketlerin daha önde olduğunu belirtti. Oyuncuların "ödeme duvarlarından" çok diğerleri ile paylaştıkları anların ve oyun sırasında sahip oldukları deneyimlerin Square ailesinde bir hayli önemli olduğunu da iletti. Daha öncesinde Deus Ex: Mankind Divided'da mikro ödemeler bulunuyordu, böyle bir durumun muhtemelen bir daha karşılaşılmayacağını belirten Matsuda, yakın zaman içerisinde bu önemli kuralı uygulamaya sokmayı planlıyor.

Matsuda aynı zamanda PC sekmesinin konsollar kadar önemli olduğunu açıkladı. Geçmişte sadece konsollara özel çıkan oyunlardan sonra PC oyuncularına yönelik farklı deneyimlerin de uygulanacağını belirtti.


Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 07:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2017 08:38
Adamsınız:)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.12.2017 21:31
Gördük son Deus Ex'de.. Çok kaçınıyor çoook!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Square Enix, tek kişilik oyunlarda mikro ödemelerin olmasından kaçınıyor
İlginizi Çekebilir