Square Enix'in başkanı görevden alındı

Tunay Şahin 3.03.2023 - 19:08
Square Enix, bir basın açıklamasıyla, mevcut başkan ve CEO Yosuke Matsuda'nın istifa etmesiyle birlikte tepedeki değişimi hayata geçireceğini duyurdu.

Marvel's Avengers ve Forspoken serilerinin başarısızlığından sonra mevcut başkan ve CEO Yosuke Matsuda'nın istifa etti. Bu sabah gerçekleştirilen toplantı sonrasında CEO görevine Takashi Kiryu'nun getirilmesinin planladığı açıklandı.

Square Enix'te görev değişimi

Ancak bu değişiklik henüz kesinleşmedi. Değişim için atılan ilk adım oldu. Square Enix Holdings'teki pozisyon kararının, Mayıs 2023'te yapılması hedefelenen toplantıdan sonra yürürlüğe girmesi planlanıyor. Matsuda'nın yerine önerilen isim olan Kiryu, firmada Baş Strateji Sorumlusu olarak görev almakta. Duyuruda, pozisyon değişikliğinden sonra Matsuda için yeni bir rol olmadığını ve muhtemelen şirketten ayrılacağını da söylememiz lazım.

48 yaşındaki Kiryu, bu pozisyona gelmesi için önümüzde birkaç aylık süreç var. Ancak selefinden 11 yaş daha genç olması firmanın ilerleyen dönemlerde daha agresif bir üretim sistemine girebileceğini de gösteriyor.

Yosuke Matsuda şirketi 10 yıl boyunca yönetmiş ve bu süreçte birçok büyük projeye de imza atmıştı. Ancak Marvel's Avengers ve Forspoken gibi iki büyük başlıkta yaşanan hayal kırıklığı, firmanın değişim kararı almasında en büyük sebeplerden biri gibi görünüyor.

gibi iki büyük başlıkta yaşanan hayal kırıklığı, firmanın değişim kararı almasında en büyük sebeplerden biri gibi görünüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 04:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Square Enix'in başkanı görevden alındı
İlginizi Çekebilir