1/3

Star Wars: The Force Unleashed 2 (PC)

Özgür Yıldız 1.11.2010 - 17:06
Işın kılıçlarınızı sakladığınız yerlerden çıkarın!
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, Wii
Star Wars: The Force Unleashed 2 (PC)
Merlin Puanı 85
16 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%82
Artılar Güzel grafikler, bol aksiyon, Star Wars!
Eksiler Hikaye anlamında bir yenilik yok, orta seviye seslendirme, dövüş sisteminde küçük sorunlar.

İlk Force Unleashed piyasaya çıktığında, Star Wars fanatikleri tarafından farklı yorumlar almıştı. Bazıları hikayenin, orijinal üçlemeye zarar verdiğini iddia ediyor, diğerleri ise hikayeye farklı bir bakış açısı katıldığı için memnun olduklarını belirtiyorlardı. Bir devam oyunu bekleniyor ve bu oyunda iki tarafında memnun edilmesi LucasArts’ın amaçlarından biriydi.

2009 Spike Video Oyun ödülleri töreninde fragmanı gösterilen Force Unleashed 2, o dönem fanlar arasında büyük bir heyecan yaratmıştı.

Klonsun sen! Klooon!

Force Unleashed serisinin başlangıcında Galen Marek’le tanışıyorduk. Darth Vader, Galen Marek’in babasını öldürüp çocuğu öğrencisi olarak yanına alıyordu. Kendisine Starkiller adını veren Vader –ki Star Wars’ın orijinal senaryosunda Skywalker yerine Starkiller ismi kullanılmıştır- onu Jedi’lara karşı kullanmak için eğitiyordu. Ancak Galen’in içinde her zaman iyi bir taraf kalmıştı. Force Unleashed’de Galen’in Vader’dan kurtulmaya çalışması ve asilere yardım etmesi konu ediliyordu. En sonunda ise arkadaşlarını korumak ve galaksinin barışı adına kendisini kurban ediyordu.

Force Unleashed 2 ise hikayeyi kaldığı yerden devam ettiriyor. Oyunun başında Galen’i tekrar görüyoruz. Ancak Darth Vader size Galen olmadığınızı, onun bir klonu olduğunuzu söylüyor. Oyun ilerledikçe de hatıralarınız gözünüzün önüne sık sık geliyor.

Oyunda orijinal üçlemeden Boba Fett ve Yoda gibi karakterlerle de karşılaşıyoruz. Ancak bu karakterlerin hikayeye etkisi pek yok. Galen’in –ya da klonunun- çeşitli güçleri var. Bunlar artık alışılagelmiş Güç’ler. İtme, kavrama, yıldırım gibi çeşitli Güç metodlarını istediğimiz gibi kullanabiliyoruz.  Bunun dışında ilerlerken bulduğumuz ışın kılıcı kristalleriyle de farklı kombinasyon yaratabiliyoruz. Örneğin ışın kılıcınızda sağlık veren bir kristal bulunuyorsa, her ışın kılıcıyla öldürdüğünüz düşmanla birlikte sağlığınızda bir artış olabiliyor. Aynı şekilde daha fazla zarar verme ya da Güç barınızı daha hızlı doldurabilme ve benzeri kristalleri oyun ilerledikçe kullanabiliyorsunuz.