Starfield DLSS Modu Nasıl İndirilir?

Efekan Ünsal 6.09.2023 - 14:59
Starfield DLSS modu veya XESS özelliğini ekleyerek sahip olduğunuz ekran kartına uygun teknolojiyi nasıl kullanacağınızı anlatıyoruz.

Bu içeriğimizde Starfield DLSS modu veya XESS özellikleri üzerine konuşacağız. Starfield, Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen bir rol yapma oyunudur. Uzun zamandır Bethesda tarafından yeni bir markaya sahip oyun görmüyorduk. Bethesda’nın 1000 tane gezegen bulunan yeni rol yapma oyunu AMD işbirliği ile oyunculara sunuldu. AMD ortaklığı ile çıktığı için sadece FSR özelliğine sahip. Biz bu rehberde Nvidia kartlar için DLSS 2 veya 3, Intel kartlar için XESS özelliğini oyuna nasıl yükleyeceğinizi anlatacağız.

İlginizi Çekebilir: Starfield Sistem Gereksinimleri

Starfield DLSS Modu ve XESS Nasıl İndirilir?

Starfield 1 Eylül de STARFIELD DIGITAL PREMIUM EDITION ön sipariş edenler için erişime açıldı. Oyun çıkmadan önce mod yapımcıları reddit üzerinden Starfield için bir DLSS modu geliştireceğini belirtmişti. Söyledikleri gibi oldu ve oyun çıktıktan bir kaç saat sonra DLSS modu oyuncular tarafından kullanılabilir oldu. DLSS veya XESS özelliğini kurmak oyundaki FSR özelliğini devre dışı bırakmaktadır. 

DLSS veya XESS özelliğini indirmek için ilk önce Nexus mod üzerinden Starfield Upscaler - Replacing FSR2 with DLSS or XeSS modunu bulmanız gerekiyor. Linki: Starfield Upscaler - Replacing FSR2 with DLSS or XeSS at Starfield - Nexus Mods

Bu modu bulduğunuzda modu kurmak için gerekli başka bir mod indirmeniz gerekmektedir. UpscalerBasePlugin modu ile oyundaki DLSS modunu aktif veya inaktif edebileceğiniz bir arayüzü indirmiş oluyorsunuz. Linki UpscalerBasePlugin at Modding Tools - Nexus Mods

İlginizi Çekebilir: Starfield Hileleri ve Konsol Komutları

UpscalerBasePlugin modunun açıklamasına baktığınızda DLSS, XESS ve FSR indirme linklerini göreceksiniz. Ekran kartınız Nvidia ise DLSS mod linkine tıklayıp ekran kartınıza uygun olan DLSS’i indirmeniz gerekmektedir. Eğer RTX 4000 serisi bir ekran kartı kullanıyorsanız DLSS 3 üstü modlarını indirebilirsiniz. Eğer RTX 3000 veya RTX 2000 serisi bir ekran kartınız varsa DLSS 2 sürümlerinden birisini indirmeniz gerekmektedir.

Starfield DLSS Modu ve XESS Nasıl İndirilir?

Starfield DLSS Modu ve XESS Nasıl İndirilir?

Starfield DLSS Modu ve XESS Nasıl İndirilir?

Tüm dosyaları indirdikten sonra indirme sırasıyla oyunun dosyalarının bulunduğu yere atıyoruz. Tüm dosyaları attıktan sonra oyunun ana menüsünde klavyenizde bulunan “end” tuşuna basarsanız arayüz açılacaktır. Bu işlemlerden sonra oyunun ayarlarında FSR özelliğini açık olması lazım çünkü FSR ile DLSS’i yer değiştirmiş oluyoruz. 

Starfield DLSS Modu ve XESS Nasıl İndirilir? - 1

Starfield DLSS Modu ve XESS Nasıl İndirilir?

Sıkça Sorulan Sorular

DLSS Nedir?

DLSS, oyunlarda daha yüksek kare hızlarına ulaşmak ve daha iyi grafik kalitesi elde etmek için kullanılan bir yapay zeka tabanlı bir teknolojidir. Bu teknoloji, oyun içi görüntüleri daha düşük çözünürlükte hesaplar ve ardından yapay zeka ile iyileştirir.

DLSS nasıl çalışır?

DLSS, oyun içi render işleminden önce düşük çözünürlüklü bir görüntü oluşturur. Ardından, derin öğrenme algoritmaları kullanarak bu görüntüyü yüksek çözünürlüklü bir görüntüye dönüştürür. Bu, daha hızlı kare hızlarına ulaşmanıza ve daha iyi görüntü kalitesi elde etmenize yardımcı olur.

DLSS hangi NVIDIA grafik kartlarıyla kullanılabilir?

DLSS, NVIDIA'nın Turing ve sonraki mimarilerine sahip bazı grafik kartları ile uyumlu olabilir. Ancak, her modelde kullanılabilirlik farklılık gösterebilir. En güncel bilgileri kontrol etmek için NVIDIA'nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Starfield DLSS Modu ve XESS Nasıl İndirilir? - 2

Starfield DLSS Modu ve XESS Nasıl İndirilir?

DLSS'nin avantajları nelerdir?

DLSS, oyunlarda daha yüksek kare hızlarına ulaşmanızı sağlarken aynı zamanda daha iyi görüntü kalitesi sunar. Bu, oyun deneyiminizi daha akıcı ve görsel olarak daha çekici hale getirir.

DLSS nasıl etkinleştirilir?

DLSS'yi etkinleştirmek için genellikle oyun ayarları içinde bir seçenek bulunur. Oyununuzun grafik ayarlarında DLSS seçeneğini bulup etkinleştirebilirsiniz.

Tüm oyunlar DLSS'yi destekler mi?

Hayır, DLSS desteklenen oyunlar için özelleştirilmiş bir özelliktir ve tüm oyunlarda kullanılamaz. Ancak, popüler oyunlar arasında DLSS desteği sunan birçok oyun bulunmaktadır ve yeni oyunlar genellikle DLSS'yi desteklemeye başlar.

DLSS, oyun performansını artırır mı?

Evet, DLSS genellikle oyun performansını artırır. Daha düşük bir çözünürlükte hesaplanan görüntüler, daha yüksek kare hızlarına olanak tanırken, yapay zeka tarafından iyileştirilen görüntüler daha iyi grafik kalitesi sunar.

Starfield DLSS Modu nasıl etkinleştirilir?

Oyun içi grafik ayarlarına gidin ve henüz Starfield DLSS Modunu etkinleştirmediyseniz önce FSR 2.0'ı etkinleştirin. Klavyenizdeki END düğmesine basarak bir menü ve oyundaki DLSS yükseltmesini kontrol eden bir kaydırıcı görüntüleyin. Yükseltme Türü altında DLSS'yi seçin ve tercih ettiğiniz ön ayarı seçin.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 23:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2023 23:43
Böyle bir şeyin oyun çıktıktan sonra birkaç gün içinde mod olarak yayınlanmasına utanması lazım Bethesda'nın, ama nerede!
MK Okuru
MK Okuru 10.11.2023 10:47
Şöyle bir durum var Bethesda çıkardığı en cilalı oyunu çıkardı belki bugpunk çok kötü çıkmasaydı bu oyun daha kötü bir çıkış yapacaktı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.09.2023 15:01
oyun 2016 grafik moturunu kullanıyor olmasına ragmen felaket performans sorunları var
MK Okuru
MK Okuru 10.11.2023 10:45
Bu arkadaş gibi düşünen bir çok kişi olduğunu biliyorum böyle düşüneceksek Unreal Engine çok eski bir oyun motoru hala kullanıyorlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2023 11:24
Bu oyun oyunculara yeni ekran kartı aldırır gibi bir düşünceye sahip olanlar maalesef yanılıyorlar.
MK Okuru
MK Okuru 19.09.2023 05:16
Todd Howard'ın yorumumu desteklediği açıklamasından ve ardından gelen eleştirilerden sonra kendi oyunculuğunuzu, kafanızı sorgulamaya başladığınıza eminim. Ben bakış açımı genişletmeye, vizyoner düşünmeye dün başlamadım.
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2023 10:31
workstation tarzında bilgisayarım var (7950x, 64ram, rtx4090) 1440p de sabit fps yok.

ancak büyük ihtimalle devasa fpsler mümkün değil. çünkü oyundaki mekanların kendisi hariç herşey toplanabilir, değiştirilebilir. böyle bir şeyi oyun çok iyi kotarmış. ama oyuncu için bunu anlamak zor olacaktır
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2023 00:19
öyle niyetleri olsa dlss desteği eklerlerdi ki millet gidip 3.0 destekli kartları alsınlar. siz hem grafikleri güzel olsun isteyin ama patates pclerde de çalışsın isteyin. ne güzel kafalar valla. kartın gücü bellidir beklentinide kartına ve oynamak istediğin oyun türüne göre yap
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2023 20:22
oyunda ilginç bir şekilde low ve ultra arasında sadece 5 fps fark oluyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2023 11:27
Esas performans 40xx serisi kartlarda oluyor sanırım, 30x ve 20x serisinde ciddi bir performans artışı yok gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Starfield DLSS modu
İlginizi Çekebilir