Starfield oyununun erken görüntülerini sızdıran kişi tutuklandı

Taylan Bal 28.08.2023 - 13:04
Starfield oynanış sızıntısının arkasındaki kişi tutuklandı. Darin Tyrone Harris çoklu suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Bu haftanın başlarında Starfield oyununun görüntülerini sızdıran kişi tutuklandı. Bethesda Game Studios'un uzaya yolculuk temalı aksiyon rol yapma oyunu olan Starfield'ın resmi çıkış tarihinden haftalar önce, yaklaşık 40 dakika erken Starfield oyun görüntüsü çevrimiçi platformlarda dolaşmaya başlamıştı. 

Starfield bu sızıntı durumunu ilk kez yaşamıyor

Starfield gibi yüksek profilli oyunların sızıntıları, oyunu ilk elden deneyimlemek isteyenler için interneti kullanmayı zorlayıcı hale getirebilir. Bu tür sızıntılar viral hale geldiğinde, spoiler içeren bir şeyi görmeden çevrimiçi dolaşmak neredeyse imkansız hale gelebilir.

Bu, Starfield'ın maruz kaldığı ilk sızıntı değil. Önemli hikaye sızıntıları da çevrimiçi olarak sızdırılmıştı. Bu koşullarda her bağlantı riskli hale gelirken, internet trolleri hayranları spoiler görüntülerine bakmaya ikna etmeye çalışırlar. Ek olarak bunun yüksek beklentiyle beklenen oyunlarda daha fazla olduğu da zaten biliniyor.

Fakat şimdi asıl konu biraz daha farklı. Starfield oynanış sızıntısının arkasındaki kişi tutuklandı. Recently Booked web sitesine göre çoklu suçlamalarla karşı karşıya. Darin Tyrone Harris, YouTube'da DHavenShadow olarak bilinen kişi, iddialara göre iş yerinden birkaç kopya çaldı ve ardından görüntüleri çevrimiçi olarak paylaştı. Daha sonra yüzünü gösterdiği ve oyunu övdüğü kısa bir inceleme videosu da paylaştı. 

Bethesda’nın ne hamle yapacağı bilinmiyor

Tutuklanmasına yol açan kesin koşullar bilinmemekle birlikte, sızıntıyı yapan kişi üç suçlama ile yüz yüze. Bunlar,1000 dolara kadar mal çalma, 2500 - 10.000 dolar arasında mal çalma ve Tennessee eyaletinde kontrol edilen bir madde olan marihuana bulundurma. Bu aşamada Microsoft veya Bethesda'nın sızdırıcıya karşı yasal işlem başlatıp başlatmayacağı ise bilinmiyor.

Bazı oyuncular, sızdıran kişinin yasaların elinde olduğunu görmekten rahatsızlık duyabilirler. Ancak ne yazık ki bu, görüntüleri internetten kaldırmaz veya sızdırılan Starfield bilgileri etrafında oluşan tartışmayı daha az görmemizi sağlamıyor. İnternet artık spoiler dolu bir mayın tarlasına dönüşmiş olabilir. Fakat neyse ki Starfield hayranlarının beklemesi çok uzun sürmeyecek. Bethesda, oyuncuların oyunu dünya çapında deneyimleyebilecekleri kesin yayın saatlerini açıkladı. Elbette bu ileride olabilecek başka sızıntıları engellemez. Ancak Starfield'ın 2 haftadan az bir süre içinde geleceğini göz önünde bulundurursak çok problem yaşanmayacak gibi.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2023 01:25
Size de gönderilmiş olması lazım, Ersin'in şu an oynuyor olması lazım çünkü kısa sürecek bir oyun değil. Bu şahsın yaptığı tabii ki yanlış, şirketin kurallarına uyulmalı, spoiler vermeden genel bir eleştiri de yapılabilir. Daha önce şirket tarafından yayınlanmış ses, görsellerde kullanılabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Starfield oyununun erken görüntülerini sızdıran kişi tutuklandı
İlginizi Çekebilir