Starfield'ın sızan başlangıç menüsü tartışma yarattı

Taylan Bal 23.08.2023 - 11:23
Starfield'ın sızan başlangıç ana menüsünün eleştirilmesi, çelişkili yorumlara yol açarak çevrimiçi bir tartışmayı alevlendirdi.

Starfield çeşitli medya kuruluşlarındaki incelemecilere ulaştı. Artık yaygın bir durum olarak, bu durum Starfield'dan bazı sızan içeriklerin çevrimiçi ortama sızmasına neden oldu. Ardından sosyal medyada sızan ana menüyü eleştirildi Bu da Bethesda çalışanının tepkisine ve önemli bir tepkiye yol açtı.

Starfield, 6 Eylül tarihinde piyasaya sürülecek

Starfield, 6 Eylül'de PC ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek. Bethesda Game Studios projeleri genellikle etraflarında belirli bir miktar tartışma bulunduruyor. Ancak Starfield çok daha tahriş edici bir atmosferde piyasaya sürülüyor. Bethesda oyunlarının lansmanlarda çok pohpohlanmadığı hakkında şakalar olduğu gibi, Starfield'ın Xbox konsol özellemesi hakkında da olumsuz duygular var. Starfield, iyi niyetli olmayan internet kullanıcılarının tartışma başlatmaya çalıştığı bir hedef haline geldi.

Starfield'ın lansman öncesi tartışmalarının en dikkate değer örneği, oyunun başlangıç menüsü ile ilgili olarak karşımıza çıkıyor. Starfield'dan kısa bir video çevrimiçi olarak sızdı. Eski Blizzard yapımcısı ve StarCraft, Diablo 2, Warcraft 3 ve World of Warcraft tasarımcısı Mark Kern, Starfield'ın başlangıç menüsünü tartışmaya açtı. Twitter'da şunları belirtti: 

"Starfield'ın başlangıç ekranı, ya aşırı çalışmış tutkulu bir ekibin acele gönderim tarihlerini gösterir ya da umursamayan bir ekibin işi."

Olumsuz eleştirilere tepki

Kern'ün yorumu, olumsuz varsayımları ve suçlayıcı tonu nedeniyle çevrimiçi platformlarda önemli bir tepkiye neden oldu. Bu yorum, hatta Bethesda yayıncılık başkanı Pete Hines'ten bile bir yanıt aldı. Hines, Kern'e Twitter'da cevap vererek ekiplerinin "istediklerini tasarladığını" ve ana menünün Bethesda'nın belirlediği ilk şeylerden biri olduğunu belirtti. Hines, Kern'ü eleştirerek, geliştiricinin umursama konusunu sorgulamanın son derece profesyonel olmayan bir davranış olduğunu da belirtti.

Starfield'ın ana menüsünde tam olarak neyin eleştirildiğini görmek zor. Ekran basit bir yapıya sahip. Gölgede bir gezegen görüntüleniyor ve gezegenin çevresinde ince bir ışık halkası oluşturan bir yıldız yavaşça beliriyor. Starfield logosu daha sonra karanlık gezegenin merkezinin üzerine yerleştiriliyor. Logonun üzerine yerleştirilen şeyin logosu olduğu göze çarpıyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 01:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2023 12:44
fotoğraf nerde ben mi körüm
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2023 02:00
Bu bizimle alakalı olabilir muhtemelen birileri görüyordur. Yorumları okuyup neye benzediklerini hayal edebiliriz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.08.2023 08:52
"Artık yaygın bir durum olarak, bu durum Starfield'dan bazı sızan içeriklerin çevrimiçi ortama sızmasına neden oldu. Ardından sosyal medyada sızan ana menüyü eleştirildi Bu da Bethesda çalışanının tepkisine ve önemli bir tepkiye yol açtı."

Hocam devrik cümle kullanmamaya dikkat edin lütfen
Kalan Karakter: 300 Gönder
Starfield'ın sızan başlangıç menüsü tartışma yarattı
İlginizi Çekebilir