Steam Deck fiyatı, özellikleri ve tüm detaylar

Eren Eroğlu 16.07.2021 - 17:58
Steam Deck fiyatı, özellikleri ve bildiğimiz tüm detaylar! Valve'ın kendi el konsolu Steam Deck'in çıkışına oldukça kısa bir süre var.

Uzun zamandır söylentilerini duyduğumuz Steam Deck, dün akşam saatlerinde resmi Steam Twitter hesabından tanıtıldı. Steam Deck fiyatı, özellikleri ve detayları belli olmuş bulunuyor. Steam Deck, 3 farklı fiyat opsiyonu ile çıkacakken, bir bilgisayar işlevi de görebilecek. Ayrıca cihaz, size bazı bonuslar da sağlayacak. Çıkış tarihi olarak 2021 Aralık ayı verilen Steam Deck için nefesler tutulmuş durumda.

Steam Deck fiyatı ve bildiğimiz tüm detaylar

Steam Deck fiyatı 399$, 529$ ve 649$ dolar şeklinde 3'e ayrılıyor. Steam Deck her ne kadar 3 ayrı paketle ve fiyat etiketi ile satılacak olsa da, cihazın sunduğu performans tamamen aynı kalacak. Valve, Steam Deck'in bir PC işlevi göreceğini ve neredeyse bir PC'de çalıştırabildiğiniz her şeyi Steam Deck ile de çalıştırabileceğinizi iddia ediyor.

Steam Deck fiyatı, özellikleri ve tüm detaylar

Steam Deck'in 399$ ve 529$'lık versiyonu bir taşıma çantası sunarken, 649$'lık versiyon ise ''Özel taşıma çantası'' sunuyor. Ayrıca, eğer 529$ Steam Deck modelini veya daha üstünü alırsanız özel Steam Topluluk profili paketi verileceği de yazıyor. Tam olarak ne tarz bir paket verileceğini bilmesek de bu paketin bir animasyonlu avatar, animasyonlu avatar çerçevesi, animasyonlu ufak profil arka planı ve animasyonlu profil arka planı içereceğini söyleyebiliriz. En üst model Steam Deck'te bir diğer dikkat çeken özellik ise ''Özel parlama önleyici cam tabaka'' cihazınızın camına kazınmış olacak olan bu tabaka sayesinde, güneş ışığı veya herhangi bir ışık kaynağından dolayı yaşanabilecek parlama sorunlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Steam Deck'in ilk modeli normal bir depolamaya sahipken üst modellerde ise daha hızlı depolama seçenekleri sunuluyor. Aralık 2021'de çıkacak olan Steam Deck'in pil ömrü 2 ila 8 saat arasında değişecek. Daha çok oynayacağınız oyuna göre değişiklik gösterecek olan bu pil ömrü, oyun içinde yapacağınız ayarlara göre de değişecek. Örneğin Hades'i 5 saat boyunca oynayabiliyorken, kare hızını 30'a sabitlediğinizde ise bu süre 6-7 saate çıkacak. Cihaz tamamen Bluetooth desteğine sahip olacak. Kulaklıklarınızı, kontrolcülerinizi ve aksesuarlarınızı istediğiniz bir şekilde bağlayabileceksiniz.

Steam Deck fiyatı, özellikleri ve tüm detaylar

Ayrıca Steam Deck'in SteamOS işletim sistemi ile çıkacağını ve tüm Steam kütüphanenize erişebileceğinizi belirtmekte fayda var. Steam Deck fiyatı her ne kadar pahalı olsa da, oyun fiyatları ile gönlümüzü alacak gibi gözüküyor. Steam kütüphanenizdeki tüm oyunları oynayabilecek ve çeşitli istatistiklerini aynı PC tarafındaki gibi Steam hesabınızdan takip edebileceksiniz. Sadece bir el konsolu değil, PC deneyimi sunmayı da vaat eden Steam Deck, oldukça iddialı gözüküyor. Steam Deck fiyatı bir PlayStation 5 Dijital fiyatında (Üst modelleri PS5 ve Series X'ten pahalı) olsa da beklentileri karşılayacak bir cihaz olacak diyebiliriz.

Resmi Steam Deck sitesinde cihazın Aralık 2021 ayında Birleşik Devletler, Kanada, Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık için çıkacağını yazıyor. Ayrıca sitede cihazın 2022 içerisinde başka ülkelere çıkacağı da yazıyor. Steam Deck'i 2022'de Türkiye'de görme şansımız oldukça yüksek. Cihazın Steam sayfası da açılmış bulunuyor ve bir rezervasyon sistemi bulunuyor. Steam Deck fiyatı Steam sayfasında da aynı şekilde 3 ayrı paket ile sunuluyor. Valve, satın almak isteyen herkesin rezervasyon alabileceği bir sistem oluşturmuş. Cihazı rezerve eden oyuncular belirli bir sıraya sahip olacak ve sıra onlara geldiğinde cihazları gönderilecek. Böylece stok sıkıntılarının ve satın alıp daha fazla ücrete satmaya çalışanların önüne geçileceği düşünülüyor.

Steam Deck fiyatı, özellikleri ve tüm detaylar

Konsolun işlemcisine baktığımızda AMD ile anlaşıldığınız ve RDNA 2 destekli bir Zen 2 işlemcisi kullanıldığını görüyoruz. 16 GB Ram bulunan cihazda başta da belirttiğimiz gibi farklı depolama seçenekleri bulunuyor. Bu depolama seçenekleri dışında üç modelin de aynı özelliklere sahip olduğunu belirtelim. Tabi depolama alanları günümüz oyun boyutlarını düşünecek olursak çok düşük. Muhtemelen en ucuz modelde depolama alanının büyük bölümünü sistemin kendisi kullanacaktır. Neyse ki SD kart desteği ile bu alanı genişletmek mümkün olacak. Bluetooth 5 desteğine sahip olan cihazda kulaklık, kontrolcü ya da farklı aksesuar desteğine de yer verilmiş. 

Steam Deck teknik özellikleri

Donanım özellikleri

  • İşlemci:  AMD APU Zen 2 4c/8t, 2.4-3.5GHz (448 GFlops'a kadar)
  • GPU: 8 RDNA 2 CUs, 1.0-1.6GHz (up to 1.6 TFlops'a kadar)
  • APU power: 4-15W
  • RAM: 16 GB LPDDR5 RAM (5500 MT/s)
  • Dahili depolama seçenekleri:
    • 64 GB eMMC (PCIe Gen 2 x1)
    • 256 GB NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4)
    • 512 GB high-speed NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4

Ekran Özellikleri

  • Çözünürlük: 1280 x 800px (16:10 çerçeve oranı)
  • Ekran boyutu: 7" diagonal
  • Aydınlatma: 400 nits typical
  • Yenileme hızı: 60Hz
  • Dokunabilir ekran: Evet
  • Sensör: Ortam ışığı sensörü

Bağlantı özellikleri

  • Bluetooth: Bluetooth 5.0 (kontrolcü, kulaklık ve aksesuar desteği)
  • Wi-Fi: Dual-band Wi-Fi radio, 2.4GHz and 5GHz, 2 x 2 MIMO, IEEE 802.11a/b/g/n/ac

Boyut ve ağırlık

  • Ölçüler: 298mm x 117mm x 49mm
  • Ağırlık: Yaklaşık 669 gram

Valve, cihazın oldukça başarılı olacağına inanıyor ve bir PC deneyimi sunacağını da vurguluyor. Steam Deck fiyatı veya ne zaman satılacağı ülkemizde henüz belli olmasa da, cihazın fiyatı pahalı olurken bu açığı uygun oyun fiyatları ile kapatacak gibi gözüküyor. Nintendo ise ülkemizde tam tersi bir rol oynuyor. Uzun zamandır oldukça sık bir şekilde söylentisini duyduğumuz Steam Deck'in bu kadar erken ortaya çıkması bizleri açıkçası şaşırttı. Geri kalan kısımda ise Valve'dan daha fazla detay veya Aralık 2021 ayını beklemek kalıyor.

Yorumlar 21
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 22:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2022 22:54
Bunu alacağıma Leptop Alırım diyen arkadaşlar, 7k oyun leptopu bulamazsınız, aynı şekilde Steam AAA oyunları açacağını ve şarjınında çok verimli olduğunu söylüyor, şayet dedikleri doğruysa hiç leptop falan almaya gerek yok, al bunu oyunun oyna 3-4 binede al biteane kıytırık PC film zart zurt izle
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2021 15:21
Fiyatına bakıyorum lenovo nun oyun bilgisayarı ile aynı fiyat .Ülkemizde paran varsa efektif kullanacaksın. Lenovo oyun laptop ı alacakken neden bunu alayım . Ha ama Amerika da yaşasam para birimim dolar olsa ps5 alırım oyun laptop ıda alırım üstüne bunu alırım yine kardayım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2021 11:14
Evet fiyatı pahalı fakat taşınılabilir olması Steam gibi bir oyun mağazasından çıkması (Adamlar 1 taşla 2 kuş vuracaklar) ve PC de sadece oyun oynamak için kullananlar sayesinde başarılı olacağını düşünüyorum.Artık başta switch olmak üzere ps5 ve x box firmaları düşünsün.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2021 12:13
El konsolu için Türkiye fiyatı çok yüksek. Mahvettiniz bizi yazıklar olsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.07.2021 09:48
biz alamayız anca youtubeda izleriz tabi youtube engellenmemişse. alana hayırlı olsun şimdiden.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam Deck fiyatı, özellikleri ve tüm detaylar
İlginizi Çekebilir