Steam Direct ile birlikte 1000 oyun markete eklendi

Furkan Güler 10.08.2017 - 13:23
Bağımsız geliştiricilerin yeni kapısı Steam Direct'in istatistikleri paylaşıldı.
Bağımsız geliştiricilerin en büyük destekçisi Steam, geride bıraktığımız aylarda Steam Greenlight sistemini kapatacağını duyurumuştu. Geliştiricilerin bu sistemi kötü kullandığı için kapatacağını açıklayan Steam, onun yerine Steam Direct isimli yeni bir sistem ekleyeceğini açıklamıştı. Steam Greenlight yerine eklenen Steam Direct'in ilk istatistikleri gelmeye başladı.

Steam Direct ile birlikte 1000 oyun markete eklendi
Gelen bilgilere göre yeni sistem sayesinde yaklaşık 1000 adet oyun, Steam'in market sayfasına giriş yapmayı başarmış. Herhangi bir oyun geliştiricisinden 100 dolar alarak oyunu markete ekleyen Steam'in bu sistemi, Greenlight'a göre pek fazla beğenilmedi. Eski sistemde oyun değeri olmayan oyunların markete çıktığını söyleyen Steam, yeni sistemde markete eklenen oyunları özel bir elemeden geçirerek ekleyeceğini belirtmişti. Ancak verilere baktığımızda Steam Greenlight aktifken markete daha az oyun eklendiği belli oluyor.

Oyuncular Steam Direct sistemine devamlı olumsuz olarak bakacaktır keza oyuncuların oyunu kendi oyları ile markete çıkarma fikri oyunculara daha cazip geliyordu. Şimdi ise Steam, bu insiyatifi kendi çalışanlarına veriyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde Steam Direct sayesinde daha kaç tane oyun markete eklenecek.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 01:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
Trial
Trial 11.08.2017 10:10
Erken erişim dolandiricilik, para aklama yeri oldu cikti. Her guncellemeyle oyunu bilerek daha kotu yapan yayimcilar mi dersin, oyuncusu daha erken erisimde sifirlanip serverlari bos oyun mu dersin ne ararsan var. Ornek: culling
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam Direct ile birlikte 1000 oyun markete eklendi
İlginizi Çekebilir