Michael Larabel bir teknoloji gurusu ve Linux fanı bir insan. Kendisi dün Valve'ı ziyarete gitti ve inanılmaz bir bilgi ile geri döndü. Steam Linux'e geliyor.
Larabel bizlere ziyaretinden Left 4 Dead 2'nin Linux üzerinden çalışan görüntülerini yayınladı ve Steam'in Linux üzerinde çalışan versiyonunun -muhtemelen betasının- bu yılın sonlarında çıkacağını belirtiyor.
Öte yandan resimlerde sadece Left 4 Dead olsa da diğer Valve'ın diğer oyunlarının da bu yeni platform için hazırlandığını belirtiyor.
Bakalım Valve bu konuda ne diyecek?
Okur TepkisiBu içerik sende ne uyandırdı?
İlk tepkiyi sen bırak
Bizden kazandığı paralarla yakında dünyayı ele geçirecek bu steam. Ama helali hoş olsun yarasın ona saydığım nakitler:D
0 puan
MO
MK Okuru
performans açısından opengl ile directx arasında bir fark yok.Sadece directx'in api'si daha iyi.Mesela içinde hazır bulunan bir sürü fonksiyonu var kolaylık sağlayan.Directx'e yönelim bundan ve sanırım geliştiricilerin playstation'a oyun yapmak zor dedikleri şeyin bir kısmıda bundan olsa gerek.
geç kalmış bir hamle diye düşünüyorum özellikle linuxu bu
kadar seven bir firmadan
0 puan
MO
MK Okuru
@ Taylanz
Cahil cahil konuşma.. Sen mi daha iyi biliyosun, Gabe mi,
yoksa #4'ü yazan sabi mi :D Şaka bi yana ellerine sağlık, sen
paylaşmasan aynı linki ben basıyodum :)
0 puan
MO
MK Okuru
#4 Microsoft'un ortağısın sanırım. : ) Sony PS3 ve Xbox 360
hangi platformlarla çalışıyor acaba?
<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>26.04.2012 14:17:00 - taylanz demiş ki:</b><br>Linux dağıtımlarının bir çok açıdan yaygınlaştığı günümüzde
oyunların da yavaş yavaş Linux uyumlu hale getirilmesi,
OpenGL olarak da üretilmeye çalışılması kesinlikle mükemmel
bir gelişme.
Belki bu şekilde Microsoft'un DirectX tekelinden birazcık
olsun kurtulabilir, alternatiflerin varlığıyla
rahatlayabiliriz.
OpenGL, grafik ve oyun dünyası için kesin ve gerçek bir
amiral gemisidir. Bir çok bakımdan DirectX'ten üstün
olduğunu gerçek grafik programcılarından duyabilirsiniz.
Microsoft'un ki kadar gürültü çıkarabilseydi şimdi DirectX
diye bir şey ortada olmazdı.
En basit örnek: tesellation denen şey, directx 11 ile
birlikte ortaya çıkmış gibi düşünülürken, OpenGL kullanan
insanların tesellation'u üç senedir çatır çatır kullanıyor
oluşudur. Bunun gibi daha nice örnek var ki OpenGL'in eski
sürümlerinde desteklenirken, DirectX tarafından "yeni gibi"
sunulmuş olmasın.</font></td></tr></table><br></center> Çok güzel bir yorum söyleyecek başka bir şey kalmadı :)
Yorumlar (6)
Bizden kazandığı paralarla yakında dünyayı ele geçirecek bu steam. Ama helali hoş olsun yarasın ona saydığım nakitler:D
performans açısından opengl ile directx arasında bir fark yok.Sadece directx'in api'si daha iyi.Mesela içinde hazır bulunan bir sürü fonksiyonu var kolaylık sağlayan.Directx'e yönelim bundan ve sanırım geliştiricilerin playstation'a oyun yapmak zor dedikleri şeyin bir kısmıda bundan olsa gerek.
geç kalmış bir hamle diye düşünüyorum özellikle linuxu bu kadar seven bir firmadan
@ Taylanz Cahil cahil konuşma.. Sen mi daha iyi biliyosun, Gabe mi, yoksa #4'ü yazan sabi mi :D Şaka bi yana ellerine sağlık, sen paylaşmasan aynı linki ben basıyodum :)
#4 Microsoft'un ortağısın sanırım. : ) Sony PS3 ve Xbox 360 hangi platformlarla çalışıyor acaba?
<center><table bgcolor=#fbfbfb style="border:1px solid #c0c0c0" cellpadding=1 width=100% cellspacing=1><tr><td align=left><font style="font-size: 9pt" face=arial color=#444444><b>26.04.2012 14:17:00 - taylanz demiş ki:</b><br>Linux dağıtımlarının bir çok açıdan yaygınlaştığı günümüzde oyunların da yavaş yavaş Linux uyumlu hale getirilmesi, OpenGL olarak da üretilmeye çalışılması kesinlikle mükemmel bir gelişme. Belki bu şekilde Microsoft'un DirectX tekelinden birazcık olsun kurtulabilir, alternatiflerin varlığıyla rahatlayabiliriz. OpenGL, grafik ve oyun dünyası için kesin ve gerçek bir amiral gemisidir. Bir çok bakımdan DirectX'ten üstün olduğunu gerçek grafik programcılarından duyabilirsiniz. Microsoft'un ki kadar gürültü çıkarabilseydi şimdi DirectX diye bir şey ortada olmazdı. En basit örnek: tesellation denen şey, directx 11 ile birlikte ortaya çıkmış gibi düşünülürken, OpenGL kullanan insanların tesellation'u üç senedir çatır çatır kullanıyor oluşudur. Bunun gibi daha nice örnek var ki OpenGL'in eski sürümlerinde desteklenirken, DirectX tarafından "yeni gibi" sunulmuş olmasın.</font></td></tr></table><br></center> Çok güzel bir yorum söyleyecek başka bir şey kalmadı :)